Terenuri de vanzare in Pipera Bucuresti

Cauți anunturi imobiliare de Terenuri de vanzare in Pipera Bucuresti? Vanzari terenuri in Pipera Bucuresti . Vezi pe imopedia cele mai bune anunțuri de Terenuri de vanzare in Pipera Bucuresti . Vezi si in Ilfov Nord Bucuresti Pentru alte judete vezi si Dambovita, Giurgiu, Prahova, Ialomita

Cat costa un teren in Pipera, Bucuresti?

Pretul unui teren in Pipera, Bucuresti costa in medie 1.981.000 Euro.

Care sunt actele care imi trebuiesc la cumpararea unui teren?

Actele care trebuiesc pentru cumpararea unui teren sunt: acte identitate vanzatori, acte proprietate bun imobil, documentatia cadastrala si incheierea de intabulare, certificat fiscal al imobilului din care sa reiasa ca este cu taxele la zi..

LOCALIZARE

Zona Pipera este situată în partea de nord-est a Bucureştiului, întinzându-se pe teritoriul fostului sat ce purta acelaşi nume. Aceasta este delimitată în partea de sud de linia CF Bucureşti - Constanţa, la vest de drumul Câmpul Pipera şi str. Vadul Moldovei (limita estica a capitalei), la nord de Şos. de Centură a Bucureştiului, iar la est de o ramificaţie a Văii Săulei (limita cu oraşul Voluntari).

După 1989, teritoriul cuprins între Pădurea Băneasa la nord, Şoseaua Pipera-Tunari la sud şi est şi drumul Câmpul Pipera la vest devine limita administrativă de nord-est a Bucureştiului. Pipera se află la o distanţă de aproximativ 8 km de Piaţa Unirii, are o suprafaţă de peste 1.500 ha şi este în continuă dezvoltare pe cele aproximativ 670 ha cuprinse între pădurea Tunari, Şos. Pipera-Tunari şi drumul Câmpul Pipera.

ISTORIC

În jurul anului 1920, satul Pipera aparţinea de comuna Colentina, mare parte din teritoriul său fiind reprezentat de o moşie cunoscută sub denumirea de Pipera/Tătărani care se afla în proprietatea familiei Eliza Triandafil. Din această mare moşie, o suprafaţă de circa 375 ha a fost expropriată şi lotizată, iar cu parcelele rezultate au fost împroprietăriţi cei care au luptat în Primul Război Mondial sau familiile acestora.

După această expropriere au rămas în proprietatea familiei aproximativ 130 ha de teren şi 38 ha de baltă formată pe firul Văii Săulei. În jurul lui 1935, întregul teritoriu, la care se adaugă pădurea Tunari şi terenul agricol dintre pădure şi linia de centură, este arondat comunei Tunari. La nivelul anului 1950 acest spaţiu făcea parte din comuna Cetatea Voluntărească (vechea denumire a oraşului Voluntari). Până în 1989 suprafaţa teritoriului locuit din Pipera era de 75 ha şi avea un caracter prepondrent rural, ţinând cont de tipul gospodăriilor şi de ocupţia locuitorilor. Restul de până la 2.000 ha era reprezentat de terenul agricol extravilan. În partea de sud a Piperei se găseşte firul de apă Valea Săulei care colectează apele deversate din Băneasa şi se varsă în râul Colentina.

După 1989 teritoriul cuprins între pădurea Băneasa la nord, şoseaua Pipera-Tunari la sud şi est, drumul Câmpul Pipera la vest, devine limita administrativă de nord-est a Bucureştiului. După acest moment Pipera începe să se dezvolte, terenurile agricole fiind parcelate şi ocupate din ce in ce mai mult de construcţii

ADMINISTRAŢIE ŞI ECONOMIE

În privinţa dotărilor cu utilităţi tehnico-edilitare putem spune că se găsesc cu preponderenţă în vatra veche a comunei şi şoseaua Iancu Nicolae. Zonele mai nou dezvoltate beneficiază doar de reţele electrice, gaze şi fose septice, iar majoritatea locuinţelor dispun de puţuri forate care asigură apa curentă (foarte puţine având canalizare şi apă de la reţeaua localităţii). Zona se află în apropiere de aeroporturile Otopeni şi Băneasa. Ca dotări, în Pipera sunt prezente o şcoală, o universitate şi o grădiniţă. În privinţa deficitului centrelor comeciale acesta a fost rezolvat în mare parte de apariţia zonei comerciale Băneasa, dar şi a celor două supermaket-uri şi a unui mall care funcţionează în centrul urbei. Rămâne totuşi problema pieţelor, cele mai apropiate fiind Piaţa Băneasa şi Aviaţiei. Mai sunt prezente două unităţi bancare, un showroom auto, o benzinărie şi câteva clinici private şi cabinete medicale. Un efect pozitiv asupra zonei îl manifestă atât lărgirea şoselei DN1 şi avansarea complexului comercial Băneasa, cât şi proiectul de realizare a noii linii de metrou din zona Băneasa.

PROIECTE IMOBILIARE ÎN ZONĂ

Belvedere, Citylights Pipera, Domus Residence, Sydney Residence, American Village, Pipera One, Garden of Eden, Liziera, Pipera Residences, Mediteraneo.