Ansamblu rezidential Conacul Castanilor este un imobil cu 2 tronsoane ce cuprinde apartamente cu 1, 2 si 3 camere, cu locuri de parcare si spatii comerciale. Complexul imobiliar este situat in imediata apropiere a raului Colentina si a lacului Buftea, vis-a-vis de Domeniul Stirbei din Buftea.

Locatia este in Buftea la  intersectia str. Oltului cu str. Stirbei Voda, adresa oficiala fiind  Str. Oltului Nr. 15.

Descriere tehnica

Ansamblul imobiliar Conacul Castanilor este amplasat pe un teren cu suprafata de cca. 2300 mp din centrul orasului Buftea si suprafata totala desfasurata a intregului imobil este de 9600 mp ce cuprinde:

  • parter, subsol si 6 etaje cu 75 de apartamente cu 1, 2, 3 si 4 camere
  • spatii de depozitare tip boxe (40) la subsolul ansamblului si locuri de parcare (19 la subsol si 14 in curtea interioara);
  • 8 spatii comerciale la parter cu acces direct din str. Oltului si str. Stirbei Voda de diverse marimi si compartimentari pentru utilizare ca magazin alimentar, farmacie, etc.

Exista posibilitate de finalizare la cheie dar si vanzare la “gri” ce cuprinde pereti tencuiti si vopsiti in alb, instalatie electrica cu prize si intrerupatoare, usa metalica la intrarea in apartament, instalatie termica cu centrala individuala in apartament si radiatoare din otel, s.a.

Structura de rezistenta este compusa din diafragme, grinzi si plansee din beton armat dimensionate in conformitate cu legislatia si normativele in vigoare.

Inchiderile exterioare ale intregului ansamblu imobiliar sunt din zidarie de BCA de 25 cm izolata cu polistiren expandat de 10 cm si finisata cu tencuiala.

Compartimentarile interioare sunt realizate din pereti despartitori grosi de 10 cm resp. 20 cm grosime precum si din zidarie BCA.

Subsolul ansamblului este izolat pe exterior cu polistiren extrudat de 10 cm iar acoperisul este placat pe toata suprafata sa cu polistiren extrudat de 20 cm. Nivelul parterului, unde se afla spatiile comerciale, fata de subsol, unde sunt locurile de parcare subterane si boxele, este izolat termic si fonic cu polistiren expandat de 10 cm grosime.

Intreaga suprafata a acoperisului este placata cu polistiren expandat de 20cm (pentru izolare termica) iar impotriva infiltratilor au fost utilizate 3 straturi de banda hidroizolanta lipite cu compus bituminos. Pentru izolarea hidrotermica a ansamblului s-au folosit materiale de foarte buna calitate, de ex.: polistiren (expandat / extrudat) de la Swisspor, concentrat pentru cristalizarea structurii de beton (Xypex), compus hidroizolator bituminos de la APLA.

Utilitati

Ca utilitati exista racordarea la sistemul de distributie nationala a gazelor naturale; racordare la sistemul orasenesc de alimentare cu apa menajera si canalizare;ambele scari de bloc sunt prevazute cu elevatoare ThyssenKrupp ce fac legatura intre subsol si toate etajele imobilului. Accesul in incinta ansamblului rezidential este organizat ca pe un teritoriu privat, inchis si supravegheat; exceptie face parterul destinat activitatilor comerciale, unde este prevazut accesul publicului. Toate caile de acces, cum ar fi intrarea in parcarea subterana sau intrarile in scarile de la sol sunt controlate prin sisteme electronice de siguranta. Accesul autoturismelor va fi controlat prin intermediul barierelor cu sistem multicontrol.