Terenuri de vanzare in Moara Vlasiei Bucuresti

Cauți anunturi imobiliare de Terenuri de vanzare in Moara Vlasiei Bucuresti? Vanzari terenuri in Moara Vlasiei Bucuresti . Vezi pe imopedia cele mai bune anunțuri de Terenuri de vanzare in Moara Vlasiei Bucuresti . Vezi si in Ilfov Nord Bucuresti Pentru alte judete vezi si Dambovita, Giurgiu, Prahova, Ialomita

LOCALIZARE

Comuna Moara Vlăsiei, din judeţul Ilfov, este amplasată la 30 km de Bucureşti, în partea de nord-nord-est a acestuia. Comuna este străbătută de DJ 101 Baloteşti - Grădiştea şi DC 184 Dascălu - Snagov. Prin Moara Vlăsiei trece calea ferată Bucureşti - Urziceni, având două staţii de gară pe teritoriu - Căciulaţi şi Moara Vlăsiei. Pe viitor, comuna va fi traversată de autostrada Bucureşti-Braşov. Comuna este străbătută de trei râuri: Mostiştea, Cociovaliştea şi Vlăsiei.  De asemenea, pe teritoriul comunei se găsesc rămăşiţe ale falnicului Codru al Vlăsiei. 

ISTORIC

Prima atestare documentară a comunei datează din anul 1622, dar nu se cunosc prea multe detalii despre istoria acestui loc.

Din punct de vedere cultural, pe raza comunei există Palatul Alexandru Dimitrie Ghica datând din anul 1837 şi Biserica Canela, monument istoric datând din anul 1812. În vecinătatea comunei, la 3 km spre est, se află vestita mănăstire Căldăruşani.

ADMINISTRAŢIE ŞI ECONOMIE

Comuna este alcătuită din satele Moara Vlăsiei şi Căciulaţi, având o suprafaţă totală de peste 62 de kilometri pătraţi. Locuitorii comunei, aproape 6.000 la număr, au la dispoziţie două grădiniţe şi trei şcoli generale.

Locuitorii comunei se ocupă cu agricultura şi creşterea animalelor. Principalele resurse economice la nivel de comună sunt din agricultură, comerţ şi prestări servicii.

PROIECTE IMOBILIARE ÎN ZONĂ

Deocamdată, în Moara Vlăsiei nu s-au înghesuit dezvoltatorii imobiliari, însă comuna are potenţial din acest punct de vedere. Iar cele mai importante atuuri sunt lacul şi pădurea din apropiere.

Comuna se află pe traseul viitoarei autostrăzi Bucureşti-Ploieşti -Braşov, aflată în lucru şi prevăzută a se finaliza în 2011.