Case si vile de vanzare in Snagov Bucuresti

Cauți anunturi imobiliare de Case si vile de vanzare in Snagov Bucuresti? Vanzari case si vile in Snagov Bucuresti . Vezi pe imopedia cele mai bune anunțuri de Case si vile de vanzare in Snagov Bucuresti . Vezi si in Ilfov Nord Bucuresti Pentru alte judete vezi si Dambovita, Giurgiu, Prahova, Ialomita

LOCALIZARE

Snagov este o comună în judeţul Ilfov, care se găseşte la circa 40 km nord de capitala ţării, Bucureşti. Comuna se învecinează cu localităţile Ciolpani, Gruiu, Moara Vlăsiei, Baloteşti şi Periş.

ISTORIC

Prima atestare documentară a comunei Snagov datează din 1428. Întemeierea localităţii Snagov este strâns legată de construirea mănăstirii Snagov pe Ostrovul din nordul lacului, care a fost făcut de către primii voievozi de după Basarab, poate Vladislav sau succesorul său, Radu I. Săpăturile efectuate în insula din nordul lacului au scos la iveală unelte şi vase din epoca bronzului şi a fierului: morminte, dinari de argint ai Republicii Romane, monede bizantine din secolul al X -lea.

Numele de Snagov se pare că este de inspiraţie slavă, provenind mai exact din cuvântul bulgar sneg, care înseamnă zăpadă.

ADMINISTRAŢIE ŞI ECONOMIE

Snagov are o suprafaţă de 88 kilometri pătraţi şi mai puţin de 6.000 de locuitori, care au la dispoziţie două grădiniţe, patru şcoli şi un liceu.

Comuna cuprinde satele Snagov, Cioflinceni, Ghermăneşti, Tâncăbeşti şi Vlădiceasa.

Din punct de vedere turistic Snagovul nu este de neglijat. O importanţă deosebită o au Lacul Snagov, Mănăstirea Snagov, despre care se presupune că ar adăposti mormântul lui Vlad Ţepeş, dar şi pădurea Snagov.

PROIECTE IMOBILIARE ÎN ZONĂ

Zona Snagov este una dintre cele mai prolifice din ţară în ceea ce înseamnă investiţiile în imobiliare. Potrivit agenţiilor de profil, Snagovul se află pe primul loc în topul celor mai căutate terenuri de lângă Bucureşti. Tendinţa este normală, date fiind condiţiile naturale (aer curat, acces la lac, pădure, baze sportive), istoricul locului si apropierea de Capitală, toate aceste elemente transformând Snagovul într-un adevărat cartier rezidenţial.

Printre ansamblurile rezidenţiale existente sau în construcţie se numără Reveria - 12 vile, Sanremo Residence - 7 vile, Grădina de vis - 33 vile. În plus, anul acesta compania INR Management Real Estate şi-a anunţat intenţia de a construi la Snagov un ansamblu rezidenţial de 180-200 vile.