Apartamente de vanzare in Stefanestii de Jos Bucuresti

Cauți anunturi imobiliare de Apartamente de vanzare in Stefanestii de Jos Bucuresti? Vanzari apartamente in Stefanestii de Jos Bucuresti . Vezi pe imopedia cele mai bune anunțuri de Apartamente de vanzare in Stefanestii de Jos Bucuresti . Vezi si in Ilfov Nord Bucuresti Pentru alte judete vezi si Dambovita, Giurgiu, Prahova, Ialomita

LOCALIZARE

Comuna Ştefăneştii de Jos, din judeţul Ilfov, se află la nord-est faţă de Bucureşti, la o distanţă de 5 km faţă de acesta, având acces la autostrada Bucureşti-Braşov. Comuna se învecinează cu Afumaţi, Voluntari, Tunari şi Dascălu. Comuna este traversată de Balta Pasărea, iar pădurile Runcu şi Lipoveanca-Vulpache oferă o oază de aer curat.

ISTORIC

Prima atestare documentară a acestei localităţi datează din secolul al XVII-lea, mai exact din anul1669.

ADMINISTRAŢIE ŞI ECONOMIE

Comuna este alcătuită din trei sate: Ştefăneştii de Jos, Ştefăneştii de Sus şi Creţuleasca, având suprafaţa totală de 2929 de hectare, dintre care doar 200 sunt în intravilan. Comuna Ştefăneştii de Jos are aproximativ 4700 de locuitori, care au la dispoziţie două grădiniţe şi patru şcoli. Principalele activităţi economice din zonă sunt agricultura, industria cinematografică şi depozitele en-gros. Printre investiţiile străine majore de pe raza comunei se numără studiourile cinematografice KENTAUROS, antrepozitele REWE ROMANIA şi fabrica suedeză de acoperişuri şi hale industriale LINDAB.

Printre punctele de atracţie turistică ale comunei se numară Biserica Creţuleasca, monument istoric din secolul al XVIII-lea.

PROIECTE IMOBILIARE ÎN ZONĂ

Comuna beneficiază de curent electric, apă curentă, reţeau de gaze fiind în construcţie.

Potenţialul imobiliar a fost observat deja de către investitori, astfel încât deja se munceşte la două mari ansambluri rezidenţiale dezvoltate de Opus Development pe o suprafaţă de peste 100 hectare (este vorba despre ansamblul Cosmopolis, cu 4600 apartamente), respectiv de Fadesa, pe o suprafaţă de aproximativ 65 hectare (este vorba despre ansamblul Bonaire, care va număra peste 1600 de apartamente).