Terenuri, case si vile 5 camere de vanzare in Peris Bucuresti - COMISION 0

Nu există rezultate conform criteriilor selectate.

Mai jos poți vedea alte proprietăți care te-ar putea interesa.

Cauți anunturi imobiliare de Terenuri, case si vile 5 camere de vanzare in Peris Bucuresti - COMISION 0? Vanzari terenuri, case si vile 5 camere in Peris Bucuresti . Vezi pe imopedia cele mai bune anunțuri de Terenuri, case si vile 5 camere de vanzare in Peris Bucuresti - COMISION 0 . Vezi si in Ilfov Nord Bucuresti Pentru alte judete vezi si Dambovita, Giurgiu, Prahova, Ialomita

LOCALIZARE

Comuna Periş, din judeţul Ilfov, este situată la nord de Bucureşti, la o distanţă de 27 km. Comuna se învecinează est cu Ciolpani şi Snagov, la sud cu Baloteşti, la nord cu judeţul Prahova, iar la vest cu judeţul Dâmboviţa. Accesul rutier este asigurat prin DN 1 spre Bucureşti şi Ploieşti, prin DJ 101 A, DJ 101 B spre Şos. Buftea-Ploieşti.

ISTORIC

Prima atestare documentară a comunei Periş datează din anul 1579, însă în zonă au fost descoperite aşezări din epoca bronzului.

ADMINISTRAŢIE ŞI ECONOMIE

Comuna este formată din cinci sate: Periş, Bălteni, Buriaş, Brătuleşti şi Cocioc, şi are suprafaţa totală de aproape 7.800 de hectare, dintre care 1.045 sunt în intravilan.

Populaţia, de aproximativ 7.500 de persoane, are la dispoziţie cinci grădiniţe şi cinci şcoli.

Principalele activităţi specifice zonei sunt agricultura, silvicultura şi creşterea animalelor, dar localnicii se ocupă şi cu exploatarea lemnului şi comerţul. Pe raza comunei funcţionează o fermă specializată în creşterea porcilor, care are aproximativ 1000 de angajaţi şi o balastieră cu 20 de angajaţi.

Printre cele mai importante obiective turistice din comună sunt Schitul Bălţeni, construit în 1610, unde legenda spune că ar fi îngropat Vlad Ţepeş, şi Biserica Sf. Nicolae, care datează din 1626. Puncte de atracţie pentru turişti sunt şi lacurile naturale Scroviştea şi Snagov.

PROIECTE IMOBILIARE ÎN ZONĂ

Comuna beneficiază de alimentare cu apă potabilă, gaze naturale, energie electrică, iar autorităţile locale au în vedere proiecte de investiţii privind canalizarea, salubrizarea şi extinderea iluminatului public.

Deşi se află destul de departe de Capitală, comuna Periş a atras atenţia investitorilor imobiliari. Aşa se face că aici va fi construit cartierul Scrovistea Village, care va număra nu mai puţin de 300 de vile. Un alt proiect imobiliar în zonă este Scroviştea Dream, ansamblu rezidenţial care va cuprinde 480 de case, în valoare de circa 80 de milioane de euro.