Rezidential de vanzare in Mogosoaia Bucuresti

Cauți anunturi imobiliare de Rezidential de vanzare in Mogosoaia Bucuresti? Vanzari rezidential in Mogosoaia Bucuresti . Vezi pe imopedia cele mai bune anunțuri de Rezidential de vanzare in Mogosoaia Bucuresti . Vezi si in Ilfov Nord Bucuresti Pentru alte judete vezi si Dambovita, Giurgiu, Prahova, Ialomita

LOCALIZARE

Localitatea Mogoşoia este situată în partea de N-V a capitalei, la aproximativ 10 km. În prezent Mogoşoaia se împarte, ca majoritatea comunelor limitrofe capitalei, între sat şi cartiere rezidenţiale de mici dimensiuni. Localitatea se întinde pe o suprafaţă de 2.642 ha, având circa 750 ha în intravilan şi peste 1.860 ha aflându-se în exravilan. Localitatea are o populaţie de aproximativ 5.400 de locuitori.

ISTORIC

Aflăm despre comuna Mogoşoaia că este atestată documentar încă din secolul al XVII-lea, numele venind de la soţia boierului Mogoş. Un secol mai târziu, acest teritoriu intră în atenţia domnitorului Constantin Brâncoveanu, care cumpără câteva moşii pe malul lacului şi ridică Palatul Mogoşoaia, în stilul care avea să-i poarte numele (brâncovenesc), după modelul palatului de la Potlogi. Faptul că domnitorul avea reşedinta atât de departe de buricul târgului, avea să fie de importanţă capitală pentru dezvoltarea timpurie a urbei dâmboviţene.

ADMINISTAŢIE ŞI ECONOMIE

Mogoşoaia dispune de o grădiniţă şi o şcoală generală. Din păcate infrastructura nu ţine pasul cu dezvoltarea alertă a zonei, în prezent aceasta reprezentând o problemă reală, fiind totodată şi factorul negativ care influenţează în mare măsură dezvoltarea zonei. În privinţa reţelelor electrice, de gaze şi apă curentă aceastea acoperă peste 80% din suprafaţa localităţii.

Printre cele mai importante investiţii din zonă se numără proiectul logistic de mari dimensiuni Mogoşoaia Logistic Park, situat în apropierea centurii Odăi. În afară de acesta, proiecte comerciale noi de mare anvergura nu au fost încă anunţate, momentan localitatea fiind deservită de centre comerciale de mici dimensiuni. Însă, odată cu dezvoltarea zonei şi creşterea densităţii populaţiei va apărea nevoia stringentă a unui centru comercial de mari dimensiuni.

PROIECTE IMOBILIARE ÎN ZONĂ

Localitatea a cunoscut în ultimii ani a ascensiune spectaculoasa a pieţei imobiliare, fiind construite mai multe ansambluri rezidenţiale, printre care: Ansamblul Mogoşoaia, Cartierul Martha Bibescu, Stejarul I şi II, Mogoşoia Central I şi II, Belvedere - Mogoşoaia, Pădure Residence, Satul American-Mogoşoaia, Serene Residence etc.