Terenuri, case si vile de vanzare in Jilava Bucuresti - COMISION 0

Cauți anunturi imobiliare de Terenuri, case si vile de vanzare in Jilava Bucuresti - COMISION 0? Vanzari terenuri, case si vile in Jilava Bucuresti . Vezi pe imopedia cele mai bune anunțuri de Terenuri, case si vile de vanzare in Jilava Bucuresti - COMISION 0 . Vezi si in Ilfov Sud Bucuresti Pentru alte judete vezi si Dambovita, Giurgiu, Prahova, Ialomita

LOCALIZARE

Comuna Jilava, din judeţul Ilfov, este situată la sud de Bucureşti, în imediata apropiere a acestuia, pe şoseaua Bucureşti-Giurgiu. Se învecinează la nord cu municipiul Bucureşti, la est cu Berceni şi Popeşti-Leordeni, la sud cu Vidra, 1 Decembrie şi Dărăşti, iar la vest cu Măgurele.

ISTORIC

Cel mai vechi atestat cunoscut până acum care atestă existenţa localităţii Jilava datează din anul 1716. Este vorba de un document emis la Bucureşti în iunie 1716 prin care "popa Radu de la Jilava vinde logofătului Matei Fărcăşanu o casă cu loc şi grădină". Comuna Jilava s-a format prin contopirea a trei sate : Jilava, Mierlari şi Odăile. Satul Jilava, cel mai mare dintre cele trei era alcătuit la rândul său din patru cătune: Români, Ungureni, Sârbi şi Ţigănie.

ADMINISTRAŢIE ŞI ECONOMIE

Comuna Jilava are suprafaţa totală de 2.865 hectare, dintre care 400 sunt în intravilan.

Populaţia, de aproximativ 9.300 de locuitori, are la dispoziţie două grădiniţe şi două şcoli.

Activităţile economice specifice zonei sunt agricultura, industria, comerţul, producţia şi transportul. În perioada interbelică aici funcţionau trei fabrici : Bumbăcăria Românească Jilava, Fabrica de cărămidă şi Fabrica de cauciuc Mira. În anii regimului comunist cele trei unităţi au fost extinse şi modernizate şi au luat naştere noi unităţi: Întreprinderea de Prefabricate din Beton Progresu, Întreprinderea de Bunuri de Consum de Cauciuc Jilava, Tăbăcăria Minerală Jilava, Trustul de Mecanizare Bucureşti etc. Aceste unităţi au absorbit o parte însemnată din forţa de muncă a localităţii. După 1989, aceste unităţi au fost reorganizate, o mare parte a jilăvenilor salariaţi ai lor ajungând şomeri şi reorientându-se din nou spre agricultură.

Comuna Jilava a devenit cunoscută mai ales datorită penitenciarului Jilava unul dintre cele mai mari din România.

PROIECTE IMOBILIARE ÎN ZONĂ

Comuna beneficiază de curent electric, canalizare şi gaze naturale, iar asfaltarea străzilor şi alimentarea cu apă potabilă sunt proiecte de investiţii prioritare.

Datorită apropierii de Capitală, dezvoltatorii imobiliari au luat în vizor comuna Jilava. Un exemplu elocvent îl constituie ansamblul rezidenţial Gloria Jilava care numără 11 blocuri de patru etaje.