Terenuri, case si vile de vanzare in Comuna Berceni Bucuresti - COMISION 0

Cauți anunturi imobiliare de Terenuri, case si vile de vanzare in Comuna Berceni Bucuresti - COMISION 0? Vanzari terenuri, case si vile in Comuna Berceni Bucuresti . Vezi pe imopedia cele mai bune anunțuri de Terenuri, case si vile de vanzare in Comuna Berceni Bucuresti - COMISION 0 . Vezi si in Ilfov Sud Bucuresti Pentru alte judete vezi si Dambovita, Giurgiu, Prahova, Ialomita

LOCALIZARE

Comuna Berceni, din judeţul Ilfov, este situată la sud de Bucureşti, în imediata apropiere a Capitalei. Comuna Berceni se învecinează la nord cu Jilava şi municipiul Bucureşti, la est cu Popeşti-Leordeni, la vest cu Vidra, iar la sud cu judeţul Giurgiu.

ISTORIC

Prima atestare documentară a comunei Berceni datează de la sfârşitul secolului al XVI-lea, mai exact din anul 1598. Se crede că numele aşezării Berceni vine de la cuvântul "birciu" care înseamnă perceptor, strângător de taxe.

ADMINISTRAŢIE ŞI ECONOMIE

Comuna Berceni are suprafaţa totală de 2.733 hectare, dintre care 240 sunt în intravilan.

Populaţia este de aproximativ 4.100 de locuitori, care au la dispoziţie două grădiniţe şi două şcoli. Comuna are reţea de distribuţie a gazelor naturale, iar în prezent se lucrează la alimentarea cu apă potabilă şi la reţeaua de canalizare.

În zonă, principalele activităţi economice sunt construcţiile, turismul, piscicultura şi agricultura.

PROIECTE IMOBILIARE ÎN ZONĂ

Amplasarea comunei Berceni la ieşirea din Bucureşti a adus oportunităţi de dezvoltare, atât în plan industrial, cât mai ales rezidenţial. Astfel, preţul terenurilor  in Berceni a crescut foarte mult în ultimii doi ani, ajungând de la 15-20 euro/mp la 70 euro/mp. Unul dintre primele proiecte rezidenţiale din comuna Berceni este Mamina, aproape gata.