Rezidential 3 camere de vanzare in Berceni Bucuresti

Cauți anunturi imobiliare de Rezidential 3 camere de vanzare in Berceni Bucuresti? Vanzari rezidential 3 camere in Berceni Bucuresti . Vezi pe imopedia cele mai bune anunțuri de Rezidential 3 camere de vanzare in Berceni Bucuresti . Vezi si in Berceni - Aparatorii Patriei Bucuresti Pentru alte judete vezi si Dambovita, Giurgiu, Prahova, Ialomita

LOCALIZARE

Cartierul Berceni se află în sectorul 4 din capitală şi este delimitat în nord-est de Şoseaua Olteniţei şi Calea Văcăreşti, în sud de străzile Ion Iricescu, Turnu Măgurele şi Luică, iar în vest de Şoseaua Giurgiului. În prezent, cartierul se întinde pe o suprafaţă de 570 ha, găzduind un număr de 120.000 locuitori stabili. Încă din faza iniţială cartierul a fost utilat cu toate dotările urbanistice şi edilitare necesare (reţele de apă, canalizare, gaze, telefonie, internet şi termoficare). In cartier se regăsesc şase grădiniţe, şapte scoli generale, mai multe licee si grupuri şcolare ( Mihai Eminescu, Ion Creanga, Traian Vuia, Vulcănescu, Onicescu, St.O.Iosif) şi cinci spitale.

ISTORIC

Începând din anul 1964, odată cu noua platformă industrială din partea sudică a Bucureştiului - IMGB, la vest de şoseaua Berceni a fost demarată construcţia unui nou ansamblu de locuinţe. Treptat, acesta s-a transformat în cartierul Berceni, denumire preluată de la artera de circulaţie din vecinătate, aşa cum îl cunoaştem azi. Teritoriul unde a fost dezvoltat reprezenta partea sudică a fostei comune Şerban Vodă din vecinătatea fostelor localităţi Progresul şi Apărătorii Patriei. Când a fost începută ridicarea noului cartier, zona avea un puternic caracter rural, cu suprafeţe mari de teren liber, locuinţele având, în marea lor majoritate, un singur nivel, fără dotări edilitare.

Realizarea primelor blocuri de apartamente in Berceni, situate între străzile Secuilor şi Niţu Vasile, şi cele din spatele spitalului Grigore Marinescu, a impus crearea de noi artere de circulaţie dimensionate la cerinţele acelei perioade. Printre primele a fost strada Emil Racoviţă, cuprinsă între străzile Niţu Vasile şi Turnu Măgurele. Ulterior, zona s-a devoltat, apărând mai multe nuclee, cum sunt cele din vecinătatea străzii Aliorului, bd. Metalurgiei (astăzi bd. Alexandru Obregia), străzii Covasna, bd. Constantin Brâncoveanu, străzilor Uioara sau Reşiţa, construcţiile fiind realizate într-o periodă de aproximativ 30 de ani.

ADMINISTRAŢIE ŞI ECONOMIE

Odată cu realizarea blocurilor de locuinţe a fost executată şi trama stradală, astfel că astăzi regăsim mai multe artere de circulaţie (şoselele Olteniţei şi Berceni, străzile Emil Racoviţă, Secuilor, Ion Iriceanu şi Turnu Măgurele, bulevardele Alexandru Obregia şi Constantin Brâncoveanu) cu două benzi pe sens. Acestea, însumate au o lungime care depăşeşte 16 km. La ele se adaugă peste 92 km ai celor 200 de artere de circulaţie secundare care asigură accesul în interiorul cartierului. Circulaţia s-a îmbunătăţit odată cu apariţia liniei de metrou, creându-se astfel o legătură directă între centrul oraşului, cartierul Berceni şi platforma industrială IMGB. Cartierul dispune si de mijloace de transport în comun de suprafaţă (autobuze, tramvaie şi troleibuze).

Din punct de vedere comercial cartierul a cunoscut o buna dezvoltare, printre cele mai importante centre numărându-se pieţele agroalimentare Berceni, Covasna, Străduinţei, Reşiţa şi Sudului, dar şi complexele comerciale B.I.G. Berceni, Aleea Castanelor, Metro, Selgros, City Mall, Real, Sun Plaza, Praktiker, Hornbach etc.

PROIECTE IMOBILIARE ÎN ZONĂ

Piaţa imobiliara din Berceni poate fi influenţată şi de anumite proiecte rezidenţiale cum ar fi, Asmita Gardens, Monaco Towers, Trident, Rams Rezidential, Jupiter. Si alte proiecte se afla momentan în faza de construire şi care vor aduce  mai multe apartamente in Berceni. Exista totodata si ansambluri rezidentiale de vile in Berceni.