CEREREA

Studenţii postează cereri de închiriere şi caută locuinţe în zonele din apropierea campusurilor universitare şi a centrelor universitare pe doi „poli" de interes: ieftine -Grozăveşti, Drumul Taberei, Militari, dar şi centrale -Universităţii, Romană şi Cişmigiu, pe portalul Imopedia.ro.

Ca tip de locuinţe sunt vizate atât garsonierele, cât şi apartamentele cu două camere, la o diferenţă mult mai mică unele de altele, decât în anii trecuţi. De exemplu, în zona Grozăveşti, în ultimele două luni, cererea de garsoniere a crescut cu 41%, faţă de luna iunie, iar pentru apartamentele cu două camere cu 35%, în timp ce pentru apartamentele de trei camere cu numai 13%.
Un fenomen asemănător, de căutare „îngemănată" atât pe segmentul de oferte de garsoniere, cât şi pe două camere se întâmplă şi în cartierele Drumul Taberei (+ 38% la garsoniere şi 37% la apartamente cu două camere), Militari (38% şi 35%), de pe locurile doi şi trei în topul creşterii cererii în ultimele două luni. În clasament urmează apoi zonele mai scumpe, centrale, şi ele cu priză la studenţi: Cişmigiu (+ 33% cerere la garsoniere şi + 31% la apartamente cu două camere), Romană (+ 31% garsoniere şi respectiv + 27% la apartamente cu două camere), Universitate (+ 29% la garsoniere şi + 25% apartamente cu două camere) şi Kogălniceanu (+ 27% la garsoniere şi + 24% la apartamente cu două camere), potrivit bazei noastre de date Imopedia.ro.

OFERTA

Mai există chirii de 100 euro/lună, ca în anii 1990? Da, au reapărut astfel de oferte, este adevărat că deocamdată puţine. La 150 euro/lună, oferta este însă bogată şi solicitanţii au de unde alege -garsoniere în zone precum Militari, Drumul Taberei, Berceni şi Rahova, dar şi apartamente cu două camere în zone precum Titan, Drumul Taberei, Berceni, Colentina şi Brâncoveanu.

Pentru zonele centrale, Universitate şi Romană, un buget mediu este de 300 euro/lună, cu un minim de 250 euro/lună, ocazional, atunci când este vorba de o garsonieră şi de 400 euro/lună, când este vorba de un apartament cu două camere.

Vă prezentăm în continuare topul zonelor pe bugete şi tipuri de locuinţe (garsoniere, apartamente cu două şi cu trei camere).