Rezidential de vanzare in Baneasa Bucuresti

Cauți anunturi imobiliare de Rezidential de vanzare in Baneasa Bucuresti? Vanzari rezidential in Baneasa Bucuresti . Vezi pe imopedia cele mai bune anunțuri de Rezidential de vanzare in Baneasa Bucuresti . Vezi si in Herastrau - Aviatiei - Baneasa Bucuresti Pentru alte judete vezi si Dambovita, Giurgiu, Prahova, Ialomita

LOCALIZARE

În prezent cartierul Băneasa se întinde pe o suprafaţă de circa 25 ha şi face parte din sectorul 1 al capitalei. Zona este traversată de una dintre cele mai importante artere de circulaţie ale Capitalei, Şoseaua Bucureşti Ploieşti, care asigură accesul către Drumul Naţional 1, Aeroportul Băneasa şi Aeroportul Otopeni.

În prezent cartierul Băneasa este delimitat în partea de nord de bulevardele Ion Ionescu de la Brad, Aerogării, strada Graţioasă şi Aeroportul Băneasa. În partea de sud delimitarea este făcută de linia CF Bucureşti-Constanţa, lacurile Herăstrau şi Băneasa, respectiv străzile Elena Văcărescu, Gârlei şi Madrigalului.

ISTORIC

În perioada interbelică, limita de nord a Bucureştiului era râul Colentina, regularizat şi asanat după proiectele inginerului Nicolae Caramfil, fapt ce a creat salba de lacuri din imediata vecinătate a comunei Băneasa. Vatra acestui sat era aşezată pe partea stânga a şoselei care făcea legătura dintre capitală şi oraşul Ploieşti. După 1950, când comuna a fost inclusă din punct de vedere administrativ în municipiul Bucureşti, teritoriul ei a devenit cartier al oraşului.

Zona reprezentată de parcelarea Băneasa a prins contur la începutul secolului al XIX-lea, fiind trasate străzi rectangulare şi parcele de minimum 400 mp. Aici, în perioada interbelică şi imediat după aceea, au fost construite case cu un nivel şi cu toate dotările edilitare. Cu toate acestea între 1980 şi 1985 o mare parte din ele au foat dezafectate şi inlocuite cu blocuri care au un regim maxim de înălţime de P+4E.

ADMINISTRAŢIE ŞI ECONOMIE

Zona este traversată de una dintre cele mai importante artere de circulaţie ale Capitalei, Şoseaua Bucureşti Ploieşti, care asigură accesul către Drumul National 1 şi accesul la Aeroportul Băneasa. La momentul actual autorităţile locale au mai multe proiecte pe care le implementează în această zonă. În acest sens amintim de lucrările la pasajul rutier subteran de pe DN 1, proiect amplu care se estimează a fi finalizat în 2010, pasajul de sub Aeroportul Băneasa.

În Băneasa se găseşte şi Băneasa Shopping Center, cel mai mare parc comercial din ţară -cu magazine din lanţuri internaţionale precum Ikea, Metro, Carrefour şi Băneasa Shopping Mall. În apropiere se află un magazin Selgros şi numeroare showroom-uri.

PROIECTE IMOBILIARE ÎN ZONĂ

Băneasa Rezidential, Green Lake, Belvedere, Red Tulip, Rubin, Sunflower Grand Residences, Ibiza Residentia, Ibiza Club, Sun Gardens, Skandinavian, Nuferilor Residence, Băneasa Luxury Residential, Vilaflor Băneasa, Băneasa White Residence, Băneasa Lake Residence, Felicity, Rainbow Spring.