• În Vest preţul locuinţelor a scăzut sub 1.000 Euro/mp
  • În Sud metrul pătrat în vilă este mai ieftin ca la bloc
  • În zona ultracentrală, preţul/mp în vilă mult mai scump decât la bloc
  • Preţuri în zone exclusiviste ale Capitalei

1. Preţul/mp în vilă mai aproape de cel cerut pentru un apartament

Criza imobiliară a adus în Vestul Capitalei metrul pătrat într-o vilă la aceeaşi valoare cu cel dintr-un bloc. Astfel, cumpărătorii din zonă se întreabă ce să cumpere: o casă la curte sau un apartament la bloc? Totodată se observă că în vestul Bucureştiului, preţul pe metru pătrat cerut de proprietari a scăzut sub pragul de 1000 Euro. Valori mai mici de 1000 Euro/mp întâlnim şi în sudul oraşului.

Preţ/mp locuinţe în zona de lux

Preţul mediu cerut de proprietari pentru apartamentele vechi situate în zona de lux a Capitalei a ajuns luna aceasta la valoarea de 2.020 Euro/mp. Faţă de începutul lui 2009 se observă o scădere de 17%. Comparativ cu jumătatea anului trecut, scăderea este de 6 procente.
Scăderile înregistrate pe piaţa imobiliară de la începutul anului trecut au adus preţul mediu cerut de proprietari pentru case mai aproape de cel cerut pentru apartamente. Astfel, în zona de lux a Capitalei, metrul pătrat a ajuns la 2.950 Euro, în cazul vilelor vechi.

Preţ/mp locuinţe ultracentrale

În zona ultracentrală a Capitalei preţurile cerute de proprietarii de apartamente vechi sunt cu 18% mai mici faţă de ianuarie 2009. Astăzi, preţul mediu pe metru pătrat a ajuns la 1.450 Euro, potrivit bazei de date Imopedia.ro. În zona ultracentrală a Bucureştiului preţul pe metru pătrat pentru vile este cu 1000 Euro mai mare decât cel cerut de proprietari pentru apartamente. Cine vrea să cumpere în această parte a oraşului să se aştepte la un preţ mediu cerut de proprietari de 2.450 Euro/mp.

Preţ/mp locuinţe centrale

Apartamentele vechi situate în centrul Bucureştiului s-au ieftinit cu 21% într-un an şi jumătate, ajungând la 1.190 Euro/mp, preţ cerut de proprietari.
În centrul Capitalei, diferenţa între vile şi apartamente este de 650 Euro/mp. Metrul pătrat în vilă a atins în această lună valoarea de 1.840 Euro/mp.

Preţ/mp locuinţe zona de Nord

În partea de Nord a Bucureştiului, incluzând aici şi zona de periferie, se înregistrează o scădere de 23% a preţurilor apartamentelor vechi comparativ cu prima lună a anului trecut. Astfel, acum preţul mediu pe metru pătrat a atins valoarea de 1.250 Euro. Cine vrea să cumpere în nordul oraşului o vilă veche va plăti în jur de 1.490 Euro/mp, acesta fiind preţul mediu cerut de proprietarii din zonă.

Preţ/mp locuinţe zona Est

Potrivit bazei de date Imopedia.ro, în estul oraşului preţurile medii cerute de vânzători au scăzut cu 25% faţă de ianuarie 2009, ajungând la 1.000 Euro/mp. Diferenţa între preţul pe metru pătrat în vilă şi cel cerut într-un apartament vechi în partea de Est este de 210 Euro/mp. Concret, preţul cerut este de 1210 Euro/mp pentru o vilă.

Preţ/mp locuinţe zona Vest

Scăderi de preţuri avem şi în vestul Bucureştiului. Proprietarii apartamentelor vechi au coborât preţurile cu 28% faţă de ianuarie 2009. Astfel, preţul mediu este de 950 Euro/mp.
În Vest cumpărătorul trebuie să se hotărască doar dacă vrea să stea la casă sau la bloc. Aici nu există nicio diferenţă între preţul cerut pe metru pătrat pentru vile şi cel pentru apartamente. În ambele situaţii avem un preţ de 950 Euro/mp.

Preţ/mp locuinţe zona Sud

În sudul oraşului, preţul mediu cerut de proprietari este de 930 Euro/mp, ceea ce înseamnă că s-a înregistrat o scădere de 29 procente comparativ cu prima lună a anului trecut şi de 5% faţă de iulie 2009. În ce priveşte casele, surpriză mare în Sud! Vilele vechi se vând mai ieftin decât apartamentele vechi, în această zonă proprietarii vor 810 Euro/mp.

2. Preţuri în zone exclusiviste ale Capitalei
Zona de lux

Printre cele mai scumpe proprietăţi listate pe site-ul Imopedia.ro se află un duplex construit în 2004 şi situat în cartierul Primăverii, pe bulevardul cu acelaşi nume. Locuinţa are o suprafaţă de 252 mp utili, iar proprietarul cere 2 milioane Euro. Şi tot în cartierul Primăverii, pentru un penthouse de 355 mp utili, într-un bloc construit în 1997 proprietarul anunţă un preţ de 1,5 milioane Euro.

Zona ultracentrală

Cea mai scumpă proprietate ultracentrală, aflată în baza noastră de date este o vilă din zona Dacia. Locuinţa cu 11 camere are o suprafaţă de 2390 mp şi un teren de 795 mp de teren. Preţul cerut de proprietar ajunge la 4 milioane Euro.
În topul proprietăţilor de lux scoase la vânzare în zona ultracentrală a Capitalei este şi un apartament de 675 mp din Unirii (Mitropoliei). Preţul este de 1,5 milioane Euro.

Zona centrală

Un apartament de lux cu patru camere (623 mp construiţi) situat între Parcul Verdi şi Lacul Floreasca costă 1.574.000 Euro. Este cea mai scumpă locuinţă centrală listată în baza noastră de date. Şi tot în zona Floreasca, pentru un apartament cu patru camere (400 mp construiţi) proprietarul vrea 1.350.000 Euro.

Zona de Nord

În top, în partea de Nord a Capitalei se află un apartament cu patru camere. Locuinţa de lux este vizavi de Parcul Herăstrau şi costă 1,2 milioane de Euro.
Un alt exemplu de top, este o locuinţă din Cartierul Francez. Este vorba de un duplex cu trei dormitoare şi tot atâtea băi, trei terase şi două garaje incluse. Preţul este de 900.000 Euro.


Imopedia.ro este portalul imobiliar cu cel mai mare trafic de vizitatori, conform Sati.ro. Imopedia.ro deţine peste 500.000 de oferte Imobiliare publicate de agenţii Imobiliare.