Rezidential de vanzare in Cornetu Bucuresti

Cauți anunturi imobiliare de Rezidential de vanzare in Cornetu Bucuresti? Vanzari rezidential in Cornetu Bucuresti . Vezi pe imopedia cele mai bune anunțuri de Rezidential de vanzare in Cornetu Bucuresti . Vezi si in Ilfov Vest Bucuresti Pentru alte judete vezi si Dambovita, Giurgiu, Prahova, Ialomita

LOCALIZARE

Comuna Cornetu este amplasată în sud-vestul Capitalei,  de o parte şi de alta a DN 6, şos. Bucureşti-Alexandria, la o distanţă de 11 km de Bucureşti. Comuna se învecinează cu localităţile Clinceni, Bragadiru şi Măgurele.

ISTORIC

Înainte de urcarea lui Mihai Viteazu pe tronul Ţării Româneşti, exista pe câmpul dintre Argeş şi Sabar o aşezare, numită Măicăneşti, cu populaţie formată din moşneni (ţărani liberi cu pământ). În timpul domniei lui Mihai Viteazu mulţi dintre aceştia şi-au pierdut libertatea şi pământul devenind „rumâni" (iobagi). În vremea lui Matei Basarab, mulţi ţărani au fugit de pe moşii iar cei care au rămas şi aveau pământ, au început să şi-l vândă, pentru a supravieţui. Părăsirea localităţii de către măicăneşteni a determinat pe boierii ce cumpăraseră „funiile" ţăranilor, să aducă oameni de peste Carpaţi, pentru a-şi asigura braţe de muncă. Noii veniţi şi-au făcut locuinţele, undeva la vest de vechea vatră a satului Măicăneşti, lângă o pădure de corni, de unde a provenit şi noua denumire a satului - Cornetu. Pământurile din Cornetu au fost stăpânite de-a lungul timpului de mai mulţi boieri ca: State Postelnicu, Stanca Leordeanu, Safta Creţulescu, Micşunescu, Nicolae Glogoveanu, Alecu Ghica.

ADMINISTRAŢIE ŞI ECONOMIE

În prezent comuna Cornetu are în componenţă doua sate: satul Buda si satul Cornetu.

Comuna Cornetu are suprafaţa totală de 1.712 hectare şi aproximativ 4.500 de locuitori, care au la dispoziţie două grădiniţe şi o şcoală generală.

Din punct de vedere economic, sectorul primar este agricultura, care continuă să ocupe o pondere însemnată. Predomină cultura porumbului, grâului si floarea-soarelui. În Cornetu, se găsesc şi trei din cele mai apropiate balastiere de Capitală, foarte importante prin prisma costurilor materialelor de construcţie necesare dezvoltării acestei zone. Tot în Cornetu, la ieşirea din localitate se află un mare baraj de acumulare, barajul de pe Argeş.

PROIECTE IMOBILIARE ÎN ZONĂ

Comuna Cornetu are reţea de apă potabilă şi canalizare, energie electrică si reţea de gaze naturale

Dezvoltatorii imobiliari au descoperit repede potenţialul comunei Cornetu, astfel că aici au fost ridicate rapid ansamblurile rezidenţiale English Village şi Eco Residence.