Rezidential de vanzare in Chiajna Bucuresti

Cauți anunturi imobiliare de Rezidential de vanzare in Chiajna Bucuresti? Vanzari rezidential in Chiajna Bucuresti . Vezi pe imopedia cele mai bune anunțuri de Rezidential de vanzare in Chiajna Bucuresti . Vezi si in Ilfov Vest Bucuresti Pentru alte judete vezi si Dambovita, Giurgiu, Prahova, Ialomita

LOCALIZARE

Situată în partea de nord-vest a Capitalei, în continuarea cartierului Militari, comuna Chiajna, din judeţul Ilfov, este localizată pe malul drept al râului Dâmbviţa, fiind străbătută de şoseaua Bucureşti-Dragomireşti Deal-Joiţa. Comuna este străbătută de drumuri importante: două reţele de cale ferată, Bucureşti-Giurgiu şi Bucureşti-Craiova, precum şi de autostrada Bucureşti-Piteşti şi de Şoseaua de Centură a Capitalei.

ISTORIC

Prima atestare documentară a comunei datează din anul 1787. Se ştie că, în acel an, în care a ars palatul lui Constantin Vodă Ipsilanti de pe moşia Cotroceanca, satul Chiajna era deja înjghebat.

Se pare că denumirea comunei vine de la numele jupânesei Chiajna, soţia vornicului Cernica-Ştirbeiu, căruia i-a aparţinut la început moşia pe care s-au aşezat cele 17 familii de cernavodeni şi stricleni (satul Streclău-Silvin din Bulgaria). Se presupune că satul Dudu este mai vechi decât Chiajna, datând din anul 1725. În ceea ce priveşte denumirea, s-a păstrat o legendă potrivit căreia ar fi existat un dud bătrân la rădăcina căruia s-a plantat viţa-de-vie care cuprindea cu mlădiţele ei întreaga coroană a dudului. Despre satul Roşu se ştie că ar fi luat fiinţă pe la 1700, pe moşia boierului Roşianu, de la care se presupune că vine şi numele.

ADMINISTRAŢIE ŞI ECONOMIE

Comuna Chiajna cuprinde satele Chiajna, Dudu şi Roşu.

Comuna se întinde pe o suprafaţă de 16 kilometri pătraţi şi are o populaţie de aproximativ 8.000 de locuitori, care au la dispoziţie o grădiniţă, trei şcoli generale, grupul şcolar Doamna Chiajna, plus două baze sportive moderne.

Pe raza comunei Chiajna îşi desfăşoară activitatea numeroase întreprinderi şi mari unităţi comerciale, printre care Carrefour şi Bricostore.

Chiajna este comuna cu cei mai mulţi gemeni din România.

PROIECTE IMOBILIARE ÎN ZONĂ

Apropierea de Bucureşti a dus la dezvoltarea rapidă a comunei Chiajna. Preţul terenului a crescut rapid de la 40 la 200 de euro pe metru pătrat, iar ansamblurile rezidenţiale nu au întârziat să apară. Young Residence, Chiajna-Dudu şi Complexul Rezidenţial Roşu sunt doar câteva exemple.