Apartamente de vanzare in Chiajna Bucuresti

Cauți anunturi imobiliare de Apartamente de vanzare in Chiajna Bucuresti? Vanzari apartamente in Chiajna Bucuresti . Vezi pe imopedia cele mai bune anunțuri de Apartamente de vanzare in Chiajna Bucuresti . Vezi si in Ilfov Vest Bucuresti Pentru alte judete vezi si Dambovita, Giurgiu, Prahova, Ialomita

Cat costa un apartament in Chiajna, Bucuresti?

Pretul unui apartament in Chiajna, Bucuresti costa in medie 59.000 Euro.

La ce sa fii atent cand cumperi un apartament intr-un ansamblu rezidential nou in Bucuresti?

Inainte de a cumpara un imobil nou intr-un ansamblu rezidential fii atent la: certificat de urbanism, autorizatie de constructie, cartea tehnica a imobilului, clauzele din contractul de vanzare-cumparare, termenul de finalizare, istoricul dezvoltatorului, accesibilitatea si facilitatile din proiect, materialele folosite, schita imobilului, orientarea apartamentului, zona in care este amplasat proiectul.

Care sunt actele care imi trebuiesc la cumpararea unui apartament?

Actele care trebuiesc pentru cumpararea unui apartament sunt: acte identitate vanzatori, acte proprietate bun imobil, documentatia cadastrala si incheierea de intabulare, certificat fiscal al imobilului din care sa reiasa ca este cu taxele la zi, in cazul apartamentelor aveti nevoie si de adeverința eliberata de asociația de proprietari din care sa reiasa situatia datoriilor fata de asocietie + ultima chitanta privind plata la zi a utilităților aferente imobilului.

LOCALIZARE

Situată în partea de nord-vest a Capitalei, în continuarea cartierului Militari, comuna Chiajna, din judeţul Ilfov, este localizată pe malul drept al râului Dâmbviţa, fiind străbătută de şoseaua Bucureşti-Dragomireşti Deal-Joiţa. Comuna este străbătută de drumuri importante: două reţele de cale ferată, Bucureşti-Giurgiu şi Bucureşti-Craiova, precum şi de autostrada Bucureşti-Piteşti şi de Şoseaua de Centură a Capitalei.

ISTORIC

Prima atestare documentară a comunei datează din anul 1787. Se ştie că, în acel an, în care a ars palatul lui Constantin Vodă Ipsilanti de pe moşia Cotroceanca, satul Chiajna era deja înjghebat.

Se pare că denumirea comunei vine de la numele jupânesei Chiajna, soţia vornicului Cernica-Ştirbeiu, căruia i-a aparţinut la început moşia pe care s-au aşezat cele 17 familii de cernavodeni şi stricleni (satul Streclău-Silvin din Bulgaria). Se presupune că satul Dudu este mai vechi decât Chiajna, datând din anul 1725. În ceea ce priveşte denumirea, s-a păstrat o legendă potrivit căreia ar fi existat un dud bătrân la rădăcina căruia s-a plantat viţa-de-vie care cuprindea cu mlădiţele ei întreaga coroană a dudului. Despre satul Roşu se ştie că ar fi luat fiinţă pe la 1700, pe moşia boierului Roşianu, de la care se presupune că vine şi numele.

ADMINISTRAŢIE ŞI ECONOMIE

Comuna Chiajna cuprinde satele Chiajna, Dudu şi Roşu.

Comuna se întinde pe o suprafaţă de 16 kilometri pătraţi şi are o populaţie de aproximativ 8.000 de locuitori, care au la dispoziţie o grădiniţă, trei şcoli generale, grupul şcolar Doamna Chiajna, plus două baze sportive moderne.

Pe raza comunei Chiajna îşi desfăşoară activitatea numeroase întreprinderi şi mari unităţi comerciale, printre care Carrefour şi Bricostore.

Chiajna este comuna cu cei mai mulţi gemeni din România.

PROIECTE IMOBILIARE ÎN ZONĂ

Apropierea de Bucureşti a dus la dezvoltarea rapidă a comunei Chiajna. Preţul terenului a crescut rapid de la 40 la 200 de euro pe metru pătrat, iar ansamblurile rezidenţiale nu au întârziat să apară. Young Residence, Chiajna-Dudu şi Complexul Rezidenţial Roşu sunt doar câteva exemple.