Nu este o zi istorica, este doar o zi foarte importanta. Probabil, pentru multi, un inceput de drum ......

De astazi programul PRIMA CASA a trecut de pe hartia din laboratoarele guvernului pe cea a contractelor de vanzare – cumparare notariale. Asadar, s-a semnat primul act autentic !


Tinerii ce au cumparat primul apartament prin acest program reprezinta exact tiparul caruia s-a adresat : la inceput de drum, cu doua job-uri 'corect' remunerate dar si privati de un entuziasm exagerat in clipa in care au aplicat pentru obtinerea unui credit ( de ce ar fi fost optimisti in conditiile in care media si viata de zi cu zi ne ,, bombardeaza” cu pesimism ?! ...).

Vestea aprobarii creditului garantat guvernamental i-a surprins inainte sa-i bucure ... oare de ce?

Asta spune aproape totul despre reticenta cu care tinerii au intampinat initiativa PRIMA CASA.

Despre imobilul ce face obiectul bucuriei tinerilor, nimic nou sub soare! Exact asa cum s-a dorit ... S-au cum s-au asternut premisele : un apartament trecut de ,, majorat “, dar totusi un ,, bloc nou “ dintre ,,cele vechi “. Sa traim totusi cu speranta ca, in ciuda dorintei lor nemarginite ( dovedite si statistic ) de a-si pune prima piatra la temelia viitorului, tinerii vor putea discerne si alege corect.

Sa inteleaga, in Romania s-a construit in ultimii ani, s-a construit mult, foarte mult. Deci au ca alternativa viabila, serioasa, corecta ,, blocurile noi “ , ,, zonele noi “ , cu toate avantajele si dezavantajele acestora.

Pentru moment, ramane ca reper zambetul si emotia de pe fata tinerei familii, sufleteste vorbind . Tehnic o noua borna de kilometrii ,, 0 “ in mult mediatizata zona imobiliare – constructii, motorul orcarei societati.

Si tot tehnic ( sau poate metaforic! ) nu este de mirare ca premiera de astazi a fost oferita de catre o agentie membra Imopedia.ro, in momentul in care premierul Romaniei si-a incununat succesul la Palatul Victoria.

 Si noi, ca societate comerciala, ca institutie, ca parte a fenomenului imobiliar, ca promotor al ideii de nou, direct afectata de criza ( chiar din primele transee), am fost un pic surprinsi si de acest prim pas, de acest rapid nou inceput. Este adevarat ca incheiasem, pe parcursul ultimelor 2 luni, zeci de promisiuni de vanzare in care finantarea si implicit sperantele partilor si ale noastre se legau de PRIMA CASA, e adevarat ca sperasem sa fim primii.