Terenuri intravilan de vanzare in Ganeasa Bucuresti

Cauți anunturi imobiliare de Terenuri intravilan de vanzare in Ganeasa Bucuresti? Vanzari terenuri intravilan in Ganeasa Bucuresti . Vezi pe imopedia cele mai bune anunțuri de Terenuri intravilan de vanzare in Ganeasa Bucuresti . Vezi si in Ilfov Est Bucuresti Pentru alte judete vezi si Dambovita, Giurgiu, Prahova, Ialomita

LOCALIZARE

Comuna Găneasa, din judeţul Ilfov, este situată la 15 km distanţă de municipiul Bucureşti, în partea de est a acestuia. Comuna se învecinează cu Petrachioaia, Afumaţi, Dobroeşti, Pantelimon, Brăneşti şi judeţul Călăraşi. Comuna este traversată de apele Pasărea, Piteasca şi Şindrila.

ISTORIC

Prima atestare documentară a comunei datează din anul 1800, istoria fiind scrisă pe sate. Comuna Găneasa cuprinde satele: Găneasa, Cozieni, Moara Domnească, Şindriliţa şi Piteasca. Astfel, Satul Găneasa este o aşezare relativ nouă. Numele provine de la un cetăţean bulgar, Ganea, care s-a stabilit în această localitate în jurul anului 1880. Satul Moara Domnească îşi trage numele de la o moară de apă, aflată pe moşia lui Ioan Caragea, în perioada 1812-1818, domunl Munteniei, de la începutul secolului ak XIX-lea. În localitatea Şindriliţa, primele aşezări au fost nişte bordeie ale unor robi aduşi din Dobrogea de către moşierul Mavros. Localitatea Cozieni s-a format în jurul anului 1800. Cât despre Piteasca, denumirea provine de la cuvântul „pitit", deoarece oamenii locului se ascundeau din calea turcilor în pădurea din apropiere.

ADMINISTRAŢIE ŞI ECONOMIE

Comuna are suprafaţa totală de 4.461 hectare, dintre care numai 94 sunt în intravilan.

Populaţia, de aproximativ 4.400 locuitori, are la dispoziţie cinci grădiniţe şi cinci şcoli.

Principalele activităţi economice ale zonei sunt agricultura, industria nepoluantă şi piscicultura.

PROIECTE IMOBILIARE ÎN ZONĂ

În Găneasa există curent electric, gaze naturale, apă curentă, telefonie, dar nu există canalizare. Infrastructura rutieră lasă mult de dorit, dar autorităţile locale intenţionează să înceapă lucrările la modernizarea drumurilor şi la sistemul centralizat de canalizare.

Din punct de vedere turistic, Găneasa se poate mândri cu mănăstirea Pasărea, care este monument istoric.

Potenţialul imobiliar al comunei Găneasa a fost remarcat imediat de investitori, care au ridicat ansamblul rezidenţial Happy Family, care cuprinde 10 vile, iar lucrurile nu par să se oprească aici.