Cauți anunturi imobiliare de Terenuri comerciale, terenuri agricole de vanzare in Cernica Bucuresti? Vanzari terenuri comerciale, terenuri agricole in Cernica Bucuresti . Vezi pe imopedia cele mai bune anunțuri de Terenuri comerciale, terenuri agricole de vanzare in Cernica Bucuresti . Vezi si in Ilfov Est Bucuresti Pentru alte judete vezi si Dambovita, Giurgiu, Prahova, Ialomita
Comuna Cernica este situată la 16 km est faţă de Bucureşti. Comuna se învecinează în partea nordică cu comuna Pantelimon, la est cu comuna Brăneşti şi judeţul Călăraşi, la sud cu judeţul Călăraşi, la vest cu comuna Glina şi la sud-vest cu comuna Popeşti-Leordeni.
Prima atestare documentară a zonei datează din anul 1608, din timpul domniei lui Radu Vodă Şerban, fiul lui Mihnea Vodă. Este vorba despre Sfânta Mănăstire Cernica, ctitorie a marelui vornic Cernica Ştirbei şi a soţiei sale Chiajna.
Comuna se întinde pe o suprafaţă de 38 de kilometri pătraţi şi numără peste 9.000 de locuitori, care au la dispoziţie o şcoală generală. Comuna are în componenţă localităţile Cernica, Bălăceanca, Căldăraru, Poşta şi Tânganu. Cea mai cunoscută dintre acestea este Bălăceanca, unde se află un renumit spital de psihiatrie.
Potenţialul imobiliar al zonei a început să fie exploatat încă de acum câţiva ani. Cele mai importante proiecte din comună sunt ansamblul rezidenţial Cernica, ce numără 26 de loturi pe care se vor ridica vile cuplate, şi Cernica Residential Park, unde vor fi construite o mie de apartamente, cu toto atâtea locuri de parcare. În plus, vor exista 3.000 mp de spaţii comerciale. Ansamblurile se adresează persoanelor cu venituri medii şi ridicate.
Cernica are o importanţă deosebită şi din punct de vedere turistic, datorită lacului şi Mănăstirii Cernica. Aceasta este o adevărată comoară pentru patrimoniu. La mănăstire se găsesc obiecte preţioase de cult, icoane (unele pictate de Pallady şi Tuculescu), hrisoave şi manuscrise vechi româneşti. Hrisoavele pomenesc de mănăstirea de la Cernica încă de prin anul 1608, pe vremea lui Radu Vodă cel Frumos, când a construit acolo schit vornicul Ştefan Cernica, dupa care, pe la 1815, s-a ridicat biserica Sf. Nicolae din ostrov şi pe la 1830 biserica Sf. Gheorghe.