+280 persoane cazate de echipa Oameni pentru Oameni

Om cu om, om pentru om. Așa a început campania „Oameni pentru oameni”, inițiată de APAIR.
Una dintre primele persoane care s-au mobilizat pentru a-i ajuta pe refugiații din Ucraina, iar apoi i-a mobilizat și pe alții este Daciana Petrov. Un om cu o inimă mare. Mamă, Realtor, voluntar. Daciana i-a povestit lui Răzvan Muntean ce înseamnă pentru ea această campanie.

Totul a plecat de la câțiva colegi care au ajuns în vama Isaccea, pur și simplu, în miez de noapte să aducă oameni. Am lăsat copilul, casa, masa, ne-am întâlnit la Asociație și am început. Nici nu știam bine ce se întâmplă. Ne-a mânat un singur lucru: dorința de a ajuta. Ne-am dat seama că suntem de mare folos, pentru că ce știm să facem cel mai bine sunt imobiliarele. Nevoia de cazare urgentă a celor care se anunțau că vin a fost pe primul loc pentru noi și ne-am mobilizat în așa fel încât să putem să o satisfacem. Voluntar și gratis. Așa cum spune și Biblia: dacă poți ajuta și nu o faci, este mare păcat

spune Daciana PETROV.

„Mi-am luat copilul, l-am adus la APAIR și a desenat inimioare împreună cu alți copii ai altor colegi”

Vestea s-a răspândit repede, iar refugiații au căpătat încredere în mâna de oameni cu suflet mare. Însă nevoile lor sunt diferite, iar satisfacerea lor cere timp

Sunt foarte mulți cei care vor să rămână aici pentru o perioadă de 1-3 luni, cât au voie să stea în țară. Avem partea aceasta de tranzit. Până când îi calificăm, îi cazăm în hoteluri, unități AIRBNB, tot ce avem la dispoziție, pentru a le înțelege nevoile - de traducător, de transport, de ambasadă, de legalizare a actelor. Am avut un bebeluș de opt zile care nu are acte.
Sunt și refugiați care vor să rămână pe termen mediu, lung, unii caută să se angajeze.
S-au mobilizat toți colaboratorii noștri. Unii oferă mâncare gratuit, au lucrat non-stop, inclusiv colegii noștri au ajutat în bucătărie, ca să livreze mai repede. Inclusiv colegii noștri au cazat refugiați la ei acasă, sunt foarte multe exemple. Pentru că aveam hotelurile pline și nu aveam unde să-i ducem.
Avem mulți colegi vorbitori de rusă care au format o celulă de translatori. Ne ajută prin telefon, venind la fața locului, povestește Daciana PETROV.

Dealtfel, această unitate există și de cealaltă parte, a refugiaților ucraineni.

Veneau oameni care spuneau: vă rog, eu vreau să plătesc hotelul și să ajut și eu, la rândul meu, pentru că vin din urmă oameni care chiar nu au. Și atunci am înțeles că și între ei există o mare unitate, spune Daciana.

Imobilele pentru refugiații din Ucraina

Experiența și profesionalismul tuturor oamenilor din domeniul imobiliari implicați în această campanie umanitară și-au spus cuvântul și, cu ajutorul Imopedia.ro, reușesc să potrivească în timp util cererea cu oferta.

Inițiativa a fost a APAIR, dar vreau să mulțumesc tuturor colegilor. Este fantastic ce s-a întâmplat zilele acestea. Sunt foarte mulți din afara APAIR care vor să se alăture, care au înțeles că numai uniți putem să ajutăm mai mult.
Avem foarte multe cereri pe termen mediu și nu mai putem face față, avem nevoie de sprijinul colegilor noștri.

Vreau să le cer ajutorul colegilor mei să introducă în bazele lor de date, în CRM-urile lor, toate proprietățile pe care le au de închiriat, să pună bifa de Ucraina. Să ne trimită formularele completate. Este un formular foarte simplu, poate fi completat în câteva minute.

spune Daciana

Să încerce să ia legătura cu proprietarii și să creeze o legătură astfel încât să-i facă să înțeleagă că, chiar dacă își doresc, acești oameni nu au voie să stea mai mult de trei luni pe teritoriul României. Și, decât să țină apartamentele goale, e bine să le închirieze, cu un tarif redus ușor, pentru a ajuta. Unii oferă și gratis și le mulțumim pentru asta, a explicat Daciana Petrov.

11 March 2022