0
0
imobiliare
Mai mult decât imobiliare!
imobiliare
Servicii IMOPEDIA
blog imobiliar oferte imobiliare director imobiliar
Cele mai citite ştiri
Abonează-te la newsletter
Vrei sa fii la curent cu cele mai noi informaţii despre proiectele imobiliare?
Abonează-te la newsletterul Imopedia.ro şi vei afla primul toate reducerile, promoţiile si noutaţile despre ansamblurile rezidenţiale
Email
Trimite
Isărescu împrumută bani pentru a cumpăra un apartament într-un ansamblu insolvent
  Print
11 sep 2012 | Mihaela Ochiană, IMOPEDIA.ro | Număr afişări: 5272

Guvernatorul Băncii Naţionale, Mugur Isărescu, a făcut o mişcare surprinzătoare luna trecută: a contractat un credit în lei, echivalentul a 155.000 euro, pentru a-şi cumpăra un apartament în bloc. Nu este vorba despre orice bloc, ci despre un ansamblu rezidenţial de lux, aflat în insolvenţă.

bloc isarescuMugur Isărescu a făcut o achiziţie surprinzătoare, luna trecută: şi-a cumpărat un apartament în Bucureşti, dar l-a finanţat printr-un credit contractat de la UniCredit Țiriac. Împrumutul guvernatorului este de 700.000 lei, adică aproximativ 155.000 euro.

A optat pentru un credit în lei pentru a nu-şi asuma niciun risc, întrucât împrumuturile în valută comportă anumite riscuri. Aşa cum a îndemnat şi populaţia să-şi facă credite în moneda în care este plătită, guvernatorul a optat pentru lei, pentru că are venituri în lei. Asta înseamnă fără riscuri", a afirmat Adrian Vasilescu, consilier al guvernatorului BNR.

Apartamentul, situat la Arcul de Triumf, are o suprafaţă de 120 mp, un living şi două camere, cu câte o baie fiecare, la care se adaugă două terase. Locuinţa este de lux, doar că ansamblul în care se află este pe lista celor care au intrat în insolvenţă, la începutul acestui an: Alia Apartments. Mugur Isărescu pare să fie unul dintre puţinii clienţi care au crezut în proiect, de la construcţia lui încoace. Ceea ce este interesant este faptul că proiectul a fost finanţat chiar de UniCredit Țiriac, aceeaşi bancă ce i-a acordat şi guvernatorului creditul.

Isărescu mai deţine, împreună cu soţia, o casă de locuit cu suprafaţa de 260 de metri pătraţi, în comuna Gruiu, sat Siliştea Snagovului, precum şi o casă de vacanţă, de 88,8 metri pătraţi, în judeţul Vâlcea.

CITEȘTE ȘI: Economiile lui Isărescu în bănci nu depășesc 190.000 euro. Unde își ține guvernatorul BNR banii?


 

Primul ghid imobiliar autentic! Sfaturi pentru realizarea unei tranzactii imobiliare, termeni imobiliari, financiari, precum si descrieri detaliate ale zonelor,doar pe ghid.imopedia.ro

Blog RUN
Adrian Crivii
Gabriel Alexandru
Dragos Dragoteanu
Daniel Dobre
Adrian Niculescu
Ilias Papageorgiadis

Cele mai noi si importante stiri din segmentul imobiliar iti sunt redate intr-un format inedit, menite a te tine la curent cu tot ceea ce inseamna noutati si ultimele tendinte in domeniul imobiliar, doar pe media.imopedia.ro

Ştiri imobiliare
Analize imobiliare
Evenimente imobiliare
Ghidul Prima Casă
Știri Prima Casă
Comunicate de presă
Arhiva video