Vrei să cumperi o locuință cu două camere, dar ai un buget mic? Nu trebuie să alegi neapărat un apartament vechi, cu finisaje neplăcute. Oferta de locuințe noi este bogată, proiectele low cost reușind să ridice semnificativ numărul tranzacțiilor imobiliare, în ultimii ani. Dedicate cu precădere tinerilor, astfel de apartamente sunt situate în zone semicentrale sau adiacente Bucureștiului, însă în apropierea stațiilor mijloacelor de transport în comun.

39554-apartamente_mici.jpgPotrivite atât pentru locatari singuri, cât și pentru familii aflate la început de drum, apartamentele cu două camere au fost dintotdeauna cele mai căutate locuințe. La început de 2016, oferta de astfel de locuințe este mai bogată și mai variată decât oricând. Mai mult, după o lungă perioadă în care clienții și-au drămuit atent bugetele, dezvoltatorii au venit pe piață cu numeroase proiecte low cost, astfel că, la o căutare rapidă sortată în funcție de preț, cele mai ieftine apartamente cu două camere sunt noi-nouțe.

Bugetul cu care ar putea fi cumpărată o mașină străină nouă este suficient și pentru un apartament nou, în sectorul 5 al Capitalei. Cu prețul de 22.000 euro, este scoasă la vânzare o locuință semi-decomandată, cu suprafața de 35 metri pătrați, amplasată la parterul unui bloc cu două etaje, dat în folosință în anul 2014. Potrivit descrierii din anunț, apartamentul este la cheie, datat cu centrală proprie (vezi mai multe detalii aici).

Cu suma de 23.700 euro, poate fi cumpărat un apartament cu două camere, în Berceni, în apropierea stației de metrou Apărătorii Patriei. Un imobil cu patru etaje din anul 1975 a fost extins, astfel că la ultimele două niveluri (cinci și șase), au fost construite locuințe (date în folosință în anul 2012). Cu suprafața de 35 metri pătrați, apartamentul beneficiază de centrală proprie și contoare individuale (gaz și electricitate). În plus, blocul a fost izolat termic (vezi mai multe detalii aici).

„Inițial, am considerat că o astfel de locuință ar fi atractivă pentru clienții interesați să investească în vederea închirierii ulterioare. În urma vizionărilor, am observat că peste 90% dintre potențialii cumpărători ar achiziționa pentru a locui, solicitând un credit prin programul Prima Casă. Un astfel de apartament atrage cu precădere tineri, cei mai mulți dintre cei care au venit la vizionări având până în 35 de ani”, ne-a spus Doriana Nan, reprezentant al agenției Sincron Imobiliare.

Tot în cartierul Berceni, în apropierea stației de metrou Dimitrie Leonida, găsim un apartament cu două camere, din anul 2014, oferit spre vânzare cu prețul de 26.500 euro. Amplasată la primul etaj, cu o suprafață de 31,5 metri pătrați, locuința se predă finisată la cheie, noii proprietari încă având posibilitatea de a-și alege finisajele (mai multe detalii aici).

„La început de an, am avut extrem de mulți clienți interesați de garsoniere și apartamente cu două camere dedicate unui buget restrâns. Marele avantaj al zonei de Sud continuă să fie prețul locuințelor noi – nicăieri în București sau împrejurimi nu sunt proiecte rezidențiale noi atât de accesibile. Deocamdată, majoritatea clienților interesați de locuințe accesibile cumpără prin programul Prima Casă, însă urmează să vedem ce impact vor avea noile schimbări asupra tranzacțiilor din zonă”, ne-a declarat Florin Oprea, manager Sud Imobiliar Expert, agenție din al cărei portofoliu fac parte aceste oferte.

O altă ofertă cu preț extrem de atractiv vine tot din partea de sud a Capitalei, însă din Popești-Leordeni, de data aceasta: scos la vânzare cu prețul de 29.000 euro, apartamentul cu o suprafață de 42 metri pătrați se află într-un imobil cu trei niveluri, construit în anul 2013. Locuința se predă la cheie și vine la pachet cu centrală proprie și loc de parcare (mai multe detalii aici).

Dacă mergem în vestul Bucureștiului, cea mai atractivă ofertă imobiliară din punct de vedere al prețului vine de la dezvoltatorii Militari Residence, din apropierea complexului Auchan: cu un buget de 28.800 euro, poate fi cumpărat un apartament cu două camere, cu suprafața de 48 metri pătrați. Amplasat la ultimul etaj al unui bloc construit în anul 2014, apartamentul se predă finisat la cheie și beneficiază de centrală termică (mai multe detalii aici).

„Apartamentele cu două camere rămân, în continuare, cele mai căutate locuințe pe portalul nostru imobiliar. Potrivit analizelor noastre, bugetul mediu al vizitatorilor interesați de apartamentele cu două camere este în jurul sumei de 40.000 euro. Locuințele noi oferite spre vânzare cu acest preț au mult mai multe avantaje decât cele care au fost construite în urmă cu mai bine de trei decenii, fapt confirmat de numărul în continuă creștere de căutari de unități noi. Mai multe detalii despre ofertele actuale de apartamente cu două camere (atât noi, cât și vechi) pot fi găsite aici”, conchide Bogdan Severin, director de vânzări IMOPEDIA.ro

CITEȘTE ȘI ALTE ARTICOLE:

15 februarie 2016