Cumpărătorii fascinați de prețul scăzut au regretat, în timp, decizia de a achiziționa un produs foarte ieftin. În cazul unui apartament, hotărârea are o greutate și mai mare, rezistența în timp fiind cu mult mai importantă decât în cazul unei perechi de pantofi. Cu toții sperăm să luăm o proprietate al cărei raport calitate-preț să fie optim, dar cum putem face alegerea cea mai bună?

39649-20th_residence.jpgCalitatea construcției a început să fie una dintre principalele preocupări ale clienților de astăzi. Din nefericire, în încercarea de a-și mări profitul, mulți investitori (din diverse domenii, nu numai din imobiliare) folosesc o materie primă mai slabă, din punct de vedere calitativ, la lucrările la care ochii clienților nu ajung. Drept urmare, frica de a nu cumpăra un produs care nu va trece testul timpului aruncă o umbră de suspiciune și asupra proiectelor realizate corect. Din fericire, chiar dacă nu lucrează în domeniul construcțiilor, cumpărătorii pot verifica ce materiale s-au folosit, cu ajutorul cărții tehnice a imobilului.

„Nu putem spune că produsul X este mai slab decât produsul Y, dar s-a observat, pe perioade de exploatare mai mari de un an, că produsele mai slab calitative prezintă diverse probleme (fie din cauza defectelor de fabricație, fie din cauza exploatării neconforme a instalațiilor sau echipamentelor). Sigur, nu înseamnă că produsele cele mai bune nu pot avea probleme. Să nu uităm că, odată cu evoluția tehnologiei, majoritatea produselor se fabrică automatizat, astfel că pot scăpa neobservate unele vicii de producție, în ciuda controalelor tehnice de calitate”, punctează reprezentanții 20th Residence.

Cum identificăm finisajele de calitate și ce putem verifica, dintr-o privire, într-o locuință nouă?

La preluarea unei noi locuințe, cel mai ușor lucru de observat este calitatea lucrărilor de finisare – modul în care este aplicat gletul și zugrăveala, montajul pardoselilor (gresie, parchet), montajul plăcilor ceramice pe pereți (calitatea acestora este dată de dimensiunea rosturilor, de alinierea acestora pe orizontală și pe verticală, etc.). Erorile de montaj pot apărea chiar și la cei mai buni montatori; la urma urmei, nu este un "laborator de cercetare", ci un șantier.

„Cei mai mulți clienți au crescut în locuințe date în folosință pe vremea comunismului, în care pereții strâmbi și finisajele realizate de vreo rudă sunt ceva obișnuit. Însă în prezent, pretențiile au crescut – atât cele ale cumpărătorilor, dar și cele ale investitorilor. Este foarte greu să mai vinzi pereți strâmbi, în zilele noastre, deși încă găsim excepții, acceptate doar din cauza unui preț cât mai mic”, observă reprezentanții 20th Residence.

Instalația electrică este o altă componentă a cărei calitate poate fi analizată cu ușurință. Potrivit specialiștilor, ar trebui să ne punem întrebări dacă vedem un tablou de siguranțe cu doar trei sau patru siguranțe, pentru un apartament cu trei camere. Conform standardelor, trebuie să existe circuite separate pentru marii consumatori (aer condiționat, plită, cuptor electric, mașină de spălat, etc.) și circuite separate pentru partea de iluminat și alimentare (prize), ajungându-se deci cu ușurință la aproape zece circuite.

  • Specialiștii ne sfătuiesc să acordăm atenție și obiectelor de încălzire: între două radiatoare pot exista diferențe majore, chiar dacă aspectul este identic. Trebuie să fim atenți la calitatea oțelului folosit și la calitatea ambutisării de către producător. De asemenea, putem verifica și înălțimea elemenților de încălzire din spatele panoului frontal
  • Reputația dezvoltatorilor depinde de calitatea produselor: acestea trebuie să aibă certificate de conformitate și garanție, să provină de la producători cunoscuți, chiar dacă toate aceste lucruri aduc cu sine un preț mai ridicat, în momentul achiziției. Privind pe termen lung, costurile sunt mai mici, deoarece durabilitatea este mai mare

„Toate elementele legate de construcția propriu-zisă – de la săpătură, până la ultimele elemente de finisaje – au un impact mare asupra prețului final al locuinței. Cunoașterea de către client a tipului de produs pe care dorește să îl cumpere și ușurința comunicării în mediul online a potențialilor clienți obligă majoritatea dezvoltatorilor să se alinieze la un nivel de construire direct proporțional cu calitatea. Desigur, nu putem omite că o mare parte din costuri sunt influențate de prețul de achiziție a terenului pe care se dezvoltă proiectul, acesta fiind influențat de alți factori, la rândul său (zonă, facilități aflate în apropiere, timpul de acces la mijloacele de transport, etc.)”, subliniază reprezentanții 20th Residence.

Costul produsului final este compus din mai multe variabile: locul în care este amplasat proiectul, infrastructura existentă (rețele de apă, canalizare, curent, gaz, drumuri asfaltate, mijloace de transport în comun), calitatea materialelor și a lucrărilor de finisaje, existența documentației tehnice pentru toate materialele folosite, seriozitatea cu care sunt tratați clienții. Costurile inițiale mai ridicate ale unui apartament nou nu reprezintă o cheltuială în plus, ci o asigurare pe termen lung – odată mutat în casă nouă, proprietarul nu va fi nevoit să facă investiții pentru o lungă perioadă de timp.

20th Residence aduce, ca proiect, o construcție de o calitate superioară ce respectă toate etapele și cerințele tehnice necesare realizării unei structuri trainice. Caracterizat în primul rând de calitate, atât în ceea ce privește construcția în sine, finisajele, infrastructura și proprietățile antiseismice, proiectul 20th Residence este gândit de o echipă de specialiști din mai multe domenii, tocmai pentru a aduce o perspectivă completă asupra produsului final, și pentru a oferi sprijin și consultanță noilor proprietari. Ești interesat de mai multe DETALII? Vizitează site-ul 20th Residence.

CITEȘTE ȘI ALTE ARTICOLE:

 

3 March 2016