Fiecare turist îşi alege destinaţia în funcţie de gusturi, preferinţe şi obiceiuri. Cu toate acestea, există anumite oraşe care reprezintă alegerea a milioane de oameni, în fiecare an. Indiferent că este vorba despre o reţetă secretă a succesului sau despre mediatizare excesivă, încasările din turism şi faima internaţională îşi spun cuvântul. În continuare, IMOPEDIA.ro prezintă cele mai vizitate metropole din lume.

20444-roma.jpg10. Roma - Italia

Roma este pe ultimul loc al acestui top, cu un număr estimativ de „numai" 6,12 milioane de vizitatori anual.

Roma conţine mii de ani de istorie. Colosseumul Roman, Forumul, Fontana di Trevi, Pantheonul - lista ar putea continua la nesfârşit. Şi să nu uităm de Vatican. Mai mult de atât, mâncarea este excelentă, iar vinul italienesc nu are cusur.


20445-shanghai.jpg9. Shanghai - China

Penultimul loc este rezervat Shanghai-ului, cu 6,6 milioane de turişti pe an.

Fiind cel mai mare oraş din China, Shanghai este de neegalat. Motor economic al Chinei, a devenit în timp un fel de centru internaţional al Chinei de Est, în toate domeniile, nu numai în afaceri. Aici este oraşul în care tradiţiile chinezeşti se îmbină perfect cu obiceiurile occidentale, în aşa fel încât devine de neuitat o călătorie în oraşul a cărei traducere este „la mare".

20446-dubai.jpg8. Dubai - Emiratele Arabe Unite

Conform estimărilor, Dubai primeşte 6,9 milioane de oaspeţi anual.

Nu are nicio importanţă faptul că Dubaiul este construit din nimic, numai pe nisip. Este lipsit de relevanţă faptul că a devenit centru de afaceri al Orientului Mijlociu în doar 20-30 de ani. Dubai este căminul minunilor moderne ale lumii, aici fiind cea mai înaltă clădire din lume (Burj Dubai), cel mai scump hotel (Burj al Arab), cele mai întinse insule artificiale (Palm Islands), piste de ski în mijlocul deşertului şi multe alte monumente, impresionante prin dimensiuni şi realizare.

20447-istanbul.jpg7. Istanbul - Turcia

Istanbul găzduieşte circa 7,05 milioane de turişti pe an.

Cunoscut în antichitate sub numele de Constantinopole, Istanbul a fost cândva capitala Imperiului Bizantin. Aici sunt multe bijuterii arhitecturale, precum Biserica Sfântă (Hagia Sophia), Moscheea Albastră, Marele Bazar sau Palatul Topkapi. Datorită acestora, Istanbul a fost votat anul trecut Capitală Culturală Europeană.

20448-hong-kong.jpg6. Hong Kong - China

Al şaselea cel mai vizitat oraş din lume întâmpină 7,94 milioane de vizitatori anual.

Hong Kong ar putea fi numele acţiunii „Estul se întâlneşte cu Vestul". Vibrant şi cosmopolit, Hong Kong este considerat a fi printre cele mai sigure metropole din lume, de asemenea fiind şi oraşul cu cele mai bine puse la punct mijloace de transport în comun.

20449-new-york.jpg5. New York City - Statele Unite ale Americii

New York este la jumătatea clasamentului, cu 9,5 milioane de oaspeţi pe an.

Se spune despre „oraşul care nu doarme niciodată" că are personalitate proprie. Viaţa de turist nu poate fi completă fără o vizită în Big Apple. Este o experienţă marcantă şi nu contează cât de mult timp este alocat acestui oraş, deoarece se va găsi întotdeauna ceva nou şi interesant de descoperit.

20450-singapore.jpg4. Singapore - Singapore

Se estimează că un număr aproximativ de 10,1 milioane de turişti vizitează Singapore anual.

Singapore este pe cale de a deveni un important centru turistic tropical, reunind într-un singur oraş tot ce este mai bun din Paris, Londra şi New York. După ce s-a separat de Malaezia şi a apucat calea independenţei, în 1965, Singapore a fost un model perfect de oraş din ce în ce mai înfloritor, de la an la an.

20451-bangkok.jpg3. Bangkok - Thailanda

Bronzul podiumului este luat de Bangkok, cu circa 10,84 milioane de musafiri pe an.

Bangkok este oraşul în care lumea antică se amestecă perfect cu stilul de viaţă modern. Templele budiste sunt împrăştiate printre zgârie-nori, înăuntrul acestora fiind un refugiu liniştit de la ritmul alert de afară. Impresionantele statui ale lui Buddha se amestecă perfect în decorul actual, neintimidate de înaltele clădiri din jur. Strada Khao San este renumită, o plimbare pe aici fiind obligatorie pentru fiecare turist nou.

20452-londra.jpg2. Londra - Marea Britanie

Londra primeşte aproximativ 14,8 milioane de vizitatori anual, cu aproape un milion mai puţin decât locul întâi al clasamentului.

Un proverb (englezesc, bineînţeles!) spune că atunci când te-ai săturat de Londra, înseamnă că te-ai săturat de viaţă. Şi asta pentru că în capitala Angliei viaţa culturală este nesfârşită. Cu obiective precum London Eye, Hyde Park, Oxford Street, Palatul Buckingham, Covent Gardent, Soho, Piccadilly Circus şi multe altele, un turist nu se poate plictisi, indiferent de cât de multe ori ar veni.

20453-paris.jpg1. Paris - Franţa

Cel mai vizitat oraş din lume primeşte 15,6 milioane de turişti pe an.

Paris este superlativul destinaţiilor turistice, oraşul unde oricine aspiră să ajungă măcar o dată, fie că este cetăţean european sau nu. Considerat a fi cel mai „chic" oraş din lume, Parisul este plin de arhitectură de-a dreptul uimitoare, vechi lăcaşe de cult, cafenele romantice, monumente spectaculoase, galerii de artă şi multe, multe altele. Simboluri precum Turnul Eiffel sau Catedrala Notre Dame sunt obligatoriu de vizitat pentru oricine soseşte aici în premieră.

CITEȘTE ȘI Top 10 oraşe europene cu cea mai bună calitate a vieţii

 

19 August 2011