Oameni pentru oameni este o campanie de sprijinire a refugiaților ucraineni, inițiată de Asociația Profesională a Agenților Imobiliari din România (APAIR) si susținută de IMOPEDIA.ro

Donații RO23BTRLRONCRT00T0717903
RO35BTRLEURCRT00T0717902
RO75BTRLUSDCRT00T0717902

Iar ceea ce este cu adevărat special la această campanie este modul în care profesioniștii din domeniul imobiliar s-au organizat, pentru a fi cât mai eficienți. Astfel, în loc să acționeze fiecare pe cont propriu și să lase câteva conserve și niște haine la un centru de colectare sau să doneze bani, realtorii și agenții imobiliari din țara noastră s-au mobilizat și au creat un mecanism care funcționează impecabil.

În primul rând, există responsabili pe mai multe paliere – proprietăți, refugiați, cazare și mâncare, sponsorizări, financiar și comunicare, inclusiv translatori.

Practic, profesioniștii din imobiliare fac „matching” (potrivire) și le găsesc adăposturi refugiaților din țara vecină. Însă nu se opresc aici. Tot ei îi aduc pe acești oameni de la graniță în București sau în alte orașe în care există proprietăți disponibile, le asigură mâncarea, hainele etc. cu banii primiți din donații. Ba chiar îi îndrumă și îi însoțesc în drumurile pe care trebuie să le facă prin oraș.

„Este extraordinară reacția oamenilor când realizează că noi nu suntem Statul Român”, spune Daniel Dobre. El recunoaște că, uniți, au reușit să facă foarte mult pentru acești oameni.

Inedit

3 minute a durat de când o familie din Ucraina a solicitat adăpost, până i s-a oferit un apartament de 3 camere

Profesioniștii din imobiliare primesc, în continuare, orice ajutor li se oferă pentru rezolvarea situației refugiaților ucraineni.

E colegul nostru Jean Tintaru, care a venit la sediu cu o proprietate pusa gratuit la dispoziție. Care s-a ocupat în 3 minute de o familie de ucrainieni, 2 adulți și 3 copii, aduși de un inimos voluntar direct la sediul asociație. În timp ce eu scriu, ei sunt deja plecați spre locație sa fie cazați! In poza ii vedeți și pe voluntar și pe tata. Colegii mei sunt minunați!

a scris Daniel Dobre pe Facebook, în dreptul unei fotografii făcute la sediul APAIR.

2 March 2022