Rezidential 2 camere de vanzare in Regie Bucuresti

Cauți anunturi imobiliare de Rezidential 2 camere de vanzare in Regie Bucuresti? Vanzari rezidential 2 camere in Regie Bucuresti . Vezi pe imopedia cele mai bune anunțuri de Rezidential 2 camere de vanzare in Regie Bucuresti . Vezi si in Crangasi - Giulesti Bucuresti Pentru alte judete vezi si Dambovita, Giurgiu, Prahova, Ialomita

Localizare

Cartierul Regie este situat în sectorul 6 al Capitalei, în partea de vest a municipiului Bucureşti. Cartierul, alcătuit în mare parte din cămine studenţeşti, este aşezat de o parte şi de alta a râului Dâmboviţa şi este delimitat la nord de Şoseaua Virtuţii, la vest de Calea Crângaşi, la sud de Bulevardul Iuliu Maniu, iar la est de Şoseaua Orhideelor, Calea Giuleşti şi Bulevardul Regiei.

Istoric

Cartierul Regie a început să se contureze la mijlocul secolului al XIX-lea. Mai exact, în anul 1848 a fost construită Moara de apă Ciurel, care după 1931 s-a reprofilat pe panificaţie. Fabrica de pâine „Spicul" a fost însă naţionalizată în 1948. Acum, ea a dispărut cu desăvârşire. În 2008 a fost demolată pentru a face loc unui cartier cu apartamente de lux şi unor spaţii de birouri.

În 1864, statul a înfiinţat „Manufactura de tutun de la Belvedere", care a devenit apoi „Regia Monopolurilor Statului". În vila lui Effingham Grant, consilier al consulului englez Colqhoum, care s-a căsătorit în 1850 cu Zoe Racoviţă, a luat fiinţă un atelier al Regiei Monopolurilor Statului, de unde vine şi numele cartierului - Regie. După construcţia „Fabricii de ţigarete", Grant a parcelat şi a vândut loturi de teren muncitorilor din zonă.

În 1890, în zona Şoselei Grozăveşti a fost construită o uzină pentru alimentarea cu apă a oraşului, iar în perioada 1888 - 1892 a fost realizată una din marile uzine electrice ale oraşului.

Tot în Regie se află şi Semănătoarea, singura întreprindere care construia combine autopropulsate de recoltat din România, care a luat fiinţă în 1949. În curând însă va dispărea, iar locul său va fi luat de complexul Sema Park, foarte ambiţios, unde sunt în construcţie clădiri de birouri cu un total de peste 100.000 mp, un mall şi câteva mii de apartamente noi.

Complexul studenţesc Regie a fost ridicat în perioada 1961-1964. Însă aici s-a construit constant. Astfel, pe lângă cămine au apărut şi câteva blocuri de locuinţe, cele mai noi fiind construite în 2005-2006.

Administraţie şi economie

Cartierul Regie sau Grozăveşti, cum i se mai spune, are o viaţă de noapte plină. Zona este înţesată de cluburi, baruri şi discoteci. Cele mai cunoscute sunt Maxx şi R2. Studenţii care stau la căminele de aici au avantajul de a face doar câteva minute până la hipermarketul Carrefour Orhideea, Bricostore Orhideea sau până la centrul comercial IDM. În plus, sunt o mulţime de chioşcuri. În Regie se află şi IDM Club, unde vin cei care au chef să facă sport, fie că e vorba de înot, sală de fitness sau ping-pong. Amatorii de plimbări au la dispoziţie Parcul Politehnicii, unde există şi un teren de tenis.

În Regie a existat Fabrica de Ţigarete şi o Fabrică de Armament.

Locuitorii din zonă, în majoritate studenţi, beneficiază de toate utilităţile necesare: apă, canalizare, gaze, telefon şi internet. Infrastructura rutieră este în stare bună, însă traficul în zonă este îngreunat din cauza lucrărilor la pasajul Basarab.

Din Regie ajungi destul de repede cam oriunde în Capitală, însă, dacă te grăbeşti, e musai să alegi metroul. În cartier există două staţii de metrou: Semănătoarea şi Grozăveşti. De asemenea, staţiile Eroilor şi Crângaşi sunt în apropiere. În ceea ce priveşte mijloacele de transport de suprafaţă, acestea nu sunt foarte diversificate. Linia 601 face legătura cu centrul Capitalei, iar linia 105 ajunge în cartierul Drumul Taberei, la Gara de Nord şi la Piaţa Presei Libere.