An predare An predare Decembrie 2024
Crangasi - Giulesti Zona Crangasi - Giulesti

Descriere AQUA CITY

AQUA CITY este un ansamblu rezidenţial situat în zona de nord-vest a Bucureştiului, în sectorul 6, lângă Lacul Morii, cu acces direct din Calea Giuleşti. La finalizare, va fi compus din 6 imobile cu un regim de înălţime de până la 11 etaje.

Momentan, suntem foarte aproape de finalizarea structurii primului imobil şi de compartimentarea acestuia.

Top 10 lucruri pe care şeful de santier de la AquaCity vrea să le ştii

Sunt Inginer şef Eugen Ionescu, am o experienţă de peste 20 de ani în construcţii civile şi azi vă voi relata despre top 10 lucruri pe care ar trebui să le ştiţi despre noul complex rezidenţial Aqua City din cartierul Giuleşti, Bucureşti.

O să încep cu câteva informaţii generale despre acest proiect.

Apartamentele construite se vor desfăşura pe o suprafaţă construită totală de aprox. 204.000 mp şi vor răspunde perfect cerinţelor şi exigentelor pe care atât noi, echipa dezvoltatoare, cât şi proprietarii actuali le au de la viitoarele lor locuinţe.

1. Durata realizării complexului Aqua City

Proiectul va fi construit în 3 faze de lucrări.

Faza I a început în luna decembrie 2019. Construcţia primului imobil, cu un total de 311 de apartamente are termen de finalizare construcţie perioada iunie-august 2022, iar contractele de vânzare-cumpărare se vor semna până în perioada septembrie-noiembrie 2021.

2. Componentele complexului Aqua City

În afara de cele 6 clădiri rezidenţiale, proiectul cuprinde şi construcţii adiţionale, care vor găzdui un centru comercial şi alte spaţii comerciale cu diverse funcţiuni, o grădiniţă, un centru SPA, multiple zone verzi pentru promenadă şi relaxare, teren de sport şi agrement, locuri de parcare pentru rezidenţi şi vizitatori.  Toate aceste spaţii adiţionale, nonrezidenţiale, se dezvoltă pe o suprafaţă totală de 65.000 mp.

3. Structura de rezistenţă

Structura de rezistenţă a imobilelor este alcătuită din fundaţii de beton armat tip radier general şi sistem constructiv în cadre din beton armat format din stâlpi, grinzi, pereţi şi planşee din beton armat.

Planşeele din beton armat au o grosime de 14 cm şi înălţimile utile de etaj curent au 2,70 m.

Proiectul de structură este realizat împreună cu implicarea Confrasilvas Cofraje. Consideram că numeroasele certificări internaţionale deţinute de companie sunt relevante pentru atenţia acordată calităţii şi sustenabilităţii proiectelor la care participă.

4. Zidăria

Atât zidăria exterioară, cât şi cea interioară este o zidărie termoizolantă tip YTONG. Pereţii exteriori din YTONG vor fi înveliţi cu un termosistem din polistiren expandat peste care se aplică masa de şpaclu armată cu fibră de sticlă şi tencuială decorativă texturată în culorile alb, bej, maro şi roşu.

În România, YTONG este primul material de zidărie certificat că soluţie pentru construirea locuinţelor verzi de Consiliul Român pentru Clădiri verzi (RoGBC), fiind un produs 100% natural, alcătuit din nisip, var, ciment şi apă. Sistemele constructive oferite de Grupul Xella - printre care se află şi cărămizile YTONG - reprezintă un reper în industria materialelor de construcţie.  Este, de altfel, soluţia aleasă de către dezvoltatorii care urmăresc obţinerea unor proiecte performante energetic, cu un nivel sporit de siguranţă şi confort.

5. Tâmplăria exterioară

Tâmplăria exterioară este din PVC multicameral, tip Salamander. Geamul este tip termoizolant tripan, cu o grosime totală de 44 mm, având o geometrie cu profile cu 6 camere. Izolarea termică şi fonică oferită este excelenţa.

6. Instalaţii termice şi sanitare

Pentru sistemul de instalaţii sanitare şi termice am ales să folosim sistemul Rautitan de la Rehau deoarece este un produs neschimbat din 1962 care, de-a lungul timpului, a dovedit caracteristici de anduranţă. Sistemul de îmbinare Rautitan este considerat cel mai sigur mod de îmbinare la rece de pe piaţă din Romania şi oferă o durata de viaţă de 50 de ani.

7. Certificat Energetic Clasa A

Toate cele 6 imobile ale ansamblului rezidenţial AQUA CITY sunt proiectate şi vor fi construite astfel încât să obţină certificat energetic clasa A. Din punct de vedere energetic, clasa A este cea mai eficientă.

8. Apă de izvor la robinet

AQUA CITY va fi singurul cartier rezidenţial din Romania cu apă de izvor la robinet. În fiecare bucătărie se vor găsi, de altfel, 2 robinete: unul racordat la reţeaua de apă publică şi unul racordat la izvorul naturat situal în ansamblul rezidenţial.

Dezoltatorului proiectului împreună cu partenerul său se vor asigura că apa de izvor va fi tratată şi filtrată la cele mai înalte standarde, va fi tratată natural şi fară procese chimice.

9. Beneficiile de a fi proprietar în Aqua City

Viitorii proprietari de apartamente în Aqua City vor avea numeroase beneficii, printre care:

Grădiniţă
Parc de 4.000 mp
Centru SPA
Sală de fitness
Centru comercial al unui retailer alimentar de top
Spaţii comerciale cu diverse funcţiuni la parterul blocului 1
Teren de sport şi agrement
Locuri de joacă pentru copii, dotate cu cele mai moderne şi sigure accesorii
Rasteluri pentru biciclete
Pistă de alergat şi pista de biciclete pe digul Lacului Morii.

DISCLAIMER: Dezvoltatorul îşi rezervă dreptul de a modifica şi îmbunătăţi facilităţile pe care le va pune la dispoziţia viitorilor locuitori.

În ceea ce priveşte locurile de parcare, nu le consideram o facilitate, ci o normalitate. Ele vor fi supraterane şi subterane, în număr suficient pentru a deservi toţi cei aproximativ 5.000 de locatari ai complexului.

10. Parteneri

Probabil cel mai important aspect legat de realizarea conceptului Aqua City sunt partenerii pe care i-am ales. Lucrăm cu firme de top, de încredere, care au dovedit de multe ori că execută lucrări la standarde înalte: Confrasilvas Cofraje, Ytong Xella, REHAU, Romstal, Salamander, KEROS, Dierre pentru a numiţi câţiva dintre ei.

În showroom-ul nostru din Strada Rocilor nr 12-16 am construit, la o scara 1:1, două apartamente cu 2 camere şi unul cu 3 camere.

Vă invităm să vizitaţi aceste apartamente şi, daca doriţi să discutaţi cu un inginer care lucrează pe şantier, trebuie doar să menţionaţi acest aspect colegilor de la vânzări.

Facilități

Gradiniță/Scoală Gradiniță/Scoală
Parc Parc
Parcare subterană/supraterană Parcare subterană/supraterană
Piscină Piscină
Sală de sport Sală de sport
Spații de joacă pentru copii Spații de joacă pentru copii
Supermarketuri Supermarketuri
Supraveghere video Supraveghere video
Acces securizat Acces securizat
Lift Lift
Interfon Interfon

Localizare

Str. Rocilor nr 12 - 16, Bucuresti

Ești interesat?