Cauți anunturi imobiliare de Rezidential 2 camere de vanzare in Drumul Taberei Bucuresti? Vanzari rezidential 2 camere in Drumul Taberei Bucuresti . Vezi pe imopedia cele mai bune anunțuri de Rezidential 2 camere de vanzare in Drumul Taberei Bucuresti . Vezi si in Drumul Taberei - Timisoara Bucuresti Pentru alte judete vezi si Dambovita, Giurgiu, Prahova, Ialomita
Cartierul Drumul Taberei se află în sectorul 6 al Capitalei, în partea de sud-vest a Municipiului Bucureşti. Drumul Taberei se învecinează la nord cu Cartierul Militari şi la Sud cu Şoseaua Alexandriei. Cartierul este delimitat la est şi nord de calea ferată care ajunge mai apoi până în Gara Progresul, la vest de străzile Valea Lungă, B-dul Timişoara şi Valea Oltului, iar la sud de străzile Prelungirea Ghencea, Braşov (până la Tricodava), 1 Mai (fostă Compozitorilor), Aleea Haiducului şi B-dul Drumul Taberei, până la intersecţia cu calea ferată la Răzoare. În Drumul Taberei locuiesc aproximativ 300.000 de persoane.
Denumirea cartierului Drumul Taberei este legată de trecutul acestor locuri unde în timpul Revoluţiei de la 1821, Tudor Vladimirescu şi-a stabilit tabara de panduri.
Se pare că, pe jumatătea estică a viitorului cartier, dinspre Academia Militară, în a doua jumătate a sec. XIX şi începutul sec XX au existat tabere ale armatei române. În aceste locuri erau ţinuţi caii cavaleriei, ai artileriei, erau depozite de nutreţ, gospodării militare. Pe lângă toate acestea au început să apară case ţărăneşti, cu grădini şi animale. Actualul Bulevard Drumul Taberei era pe vremuri doar o biată străduţă din pământ bătătorit. Peisaj rural, idilic, a fost înlocuit, în timp, de blocuri.
Astfel, la sfârşitul anilor '50 a început construcţia giganţilor din beton, dinspre Cotroceni spre Domneşti. În 1983, când s-au finisat ultimele blocuri, se construiseră deja aproximativ 63.000 de apartamente.
Drumul Taberei este un cartier vechi, dar aerisit, în care predomină blocurile de 4 etaje şi care beneficiază de o mulţime de spaţii verzi. Cel mai mare dintre acestea este parcul Drumul Taberei, cunoscut mai ales cu denumirea Moghioroş, care se întinde pe o suprafaţă de 30 de hectare. Acolo există şi un mic lac artificial, dar şi ştrandul "3 ligheane".
În cartier există 4 pieţe, două secţii de poliţie, 14 grădiniţe, 11şcoli generale şi 6 licee: Eugen Lovinescu, Elena Cuza, Grigore Moisil, Gheorghe Asachi, PTTR - Gheorghe Airinei, Petru Maior. În prezent, cartierul Drumul Taberei dispune de toate utilităţile necesare (apă, canalizare, gaze, telefon, internet), iar infrastructura rutieră a fost modernizată.
În Drumul Taberei există, pe timpul iernii, un patinoar artificial, chiar vizavi de parcul Moghioroş. Un alt atu al acestui cartier îl reprezintă mall-ul Plaza Romania, dar şi Cotroceni Park, un alt mall aflat în construcţie în imediata apropiere a cartierului Drumul Taberei. Se adaugă supermarketul Billa şi câteva centre de mobilă. Alte avanataje ale cartierului Drumul Taberei sunt complexul sportiv Steaua, cea mai mare bază sportivă ca suprafaţă la ora actuală, numeroasele terase şi restaurante, dar şi reţeaua de transport RATB foarte bine pusă la punct. Drumul Taberei beneficiază de lina de metrou uşor 41, şi multe alte linii de tramvai, autobuze şi troleibuze care fac legătura cu restul oraşului. Nu în ultimul rând, conform unei hărţi acustice a Bucureştiului, Drumul Taberei este cel mai liniştit cartier, aici înregistrându-se doar 53 decibeli, în condiţiile în care media pentru Bucureşti este de 70 de decibeli.
Ca peste tot, există şi dezavantaje. Probabil cel mai mare neajuns al cartierului este lipsa metroului. Primăria Capitalei are în vedere extinderea reţelei Metrorex, astfel încât şi locuitorii acestui cartier să poată beneficia de acest mijloc de transport. Se adaugă faptul că blocurile sunt destul de vechi, majoritatea fiind construite în perioada 1970-1980. În plus, aici nu există niciun spital. Totuşi, sunt câteva clinici particulare cunoscute, precum LaserMed.