Apartamente 3 camere de vanzare in Pajura Bucuresti

Cauți anunturi imobiliare de Apartamente 3 camere de vanzare in Pajura Bucuresti? Vanzari apartamente 3 camere in Pajura Bucuresti . Vezi pe imopedia cele mai bune anunțuri de Apartamente 3 camere de vanzare in Pajura Bucuresti . Vezi si in Bucurestii Noi Bucuresti Pentru alte judete vezi si Dambovita, Giurgiu, Prahova, Ialomita

LOCALIZARE

Cartierul Pajura se află în sectorul 1 al capitalei, după podul Constanţa, pe partea dreaptă a şos. Bucureşti-Târgovişte, înainte de a intra în cartierul Bucureştii Noi, mai exact între str. Jiului şi linia de cale ferată Bucureşti-Constanţa.. Cartierul Pajura se întinde pe 72 ha şi este delimitat de str. Jiului la nord, bd. Poligrafiei la est, linia de cale ferată la sud şi bd. Bucureştii Noi la vest.

ISTORIC

Denumirea cartierului a fost preluată de la artera de circulaţie care-l străbate. Str. Pajurei a primit această denumire în anul 1959 când a fost începută construcţia primelor blocuri pe un teritoriu liber. Acesta reprezenta terenurile agricole ale moşiei familiei Stoicescu, moşie care se întindea până în zona actualului muzeu Minovici.

În principal cartierul este populat cu blocuri realizate până la începutul deceniului al VIII-lea al secolului trecut. Către artera cea mai veche şi mai importantă (bd. Bucureştii Noi) sunt amplasate unităţi industriale dezvoltate atât înainte de 1940, cât şi ulterior. Acest teritoriu a aparţinut până în 1950 de fosta comună Băneasa, ulterior de raionul Griviţa Roşie, apoi de sectorul 8 al capitalei şi acum de sectorul 1. Pe o suprafaţă restrânsă amplasată în imediata vecinătate a liniei de cale ferată Bucureşti-Constanţa se află un grup de case vechi aflate într-o stare mediocră, ţinând cont că în perioada anterioară anului 1989 toată zona era propusă pentru demolare şi înlocuire cu clădiri noi.

ADMINISTRAŢIE ŞI ECONOMIE

Accesul este asigurat prin intermediul mijloacelor de transport în comun de toate categoriile (tramvai, troleibuz şi autobuz) pe cele patru artere de circulaţie importante (Pajurei, Jiului, Poligrafiei şi Bucureştii Noi). În interiorul zonei se găsesc 11 străzi de diverse categorii. În prezent acestea răspund acceptabil solicitărilor, ţinând cont de situaţia specială a cartierului datorată faptului că circulaţia orăşenească se desfăşoară pe străzile laterale. În afara celor trei străzi (Jiului, Poligrafiei şi Bucureştii Noi) care definesc cartierul, cea mai importantă este cea care a împrumutat numele cartierului - Pajurei -, restul circulaţiei fiind realizată pe alei carosabile cu maximum două benzi.

Pajura dispune de infrastructura necesară (apă, canalizare, termoficare, gaze) zonei industriale şi de blocuri. Pajura dispune de două şcoli generale şi două grădiniţe de stat. În ceea ce priveşte spaţiile comerciale trebuie să vă spunem că ele se află la parterul unora dintre blocuri, precum şi ce a mai rămas din complexul comercial.

Cartierul se află la circa 1 km de Piaţa Presei Libere, fiind în apropierea lacurilor Străuleşti, Băneasa, Griviţa şi la cinci minute de Parcul Herăstrău.

Cartierul va face parte din traseul noii linii de metrou care va porni de la actuala staţie 1 Mai, urmând să traverseze cartierul Pajura şi sa ajungă la depoul Otopeni, întreaga distanţă urmând a fi parcursă în maximum 25 de minute.

PROIECTE IMOBILIARE ÎN ZONĂ

În cartier se află şi câteva ansambluri rezidenţiale: Pajura - Residence, Karina Residence, Cream Residence, Monte Carlo Palace etc.