Vacanţa perfectă rămâne un vis îndepărtat dacă lipseşte din peisaj hotelul potrivit, consideră cei mai mulţi turişti. Însă o categorie aparte, aceea a celor mai bogaţi oameni din lume, se orientează către stil, spaţiu, lux şi opulenţă atunci când aleg hotelul ideal. IMOPEDIA.ro prezintă clasamentul celor mai scumpe oferte din cadrul celor mai luxoase hoteluri din lume.

26742-10_atlantis_bahamas.jpg10. Atlantis, Bahamas

  • 25.000 dolari/noapte

Apartamentele Royal Towers Bridge, cea mai costisitoare ofertă a hotelului Atlantis, sunt compuse din zece camere, decorate opulent, special pentru a-i primi aici pe cei mai bogaţi oameni din lume: canapele şi perne îmbrăcate în materiale cu fir de aur, oglinzi cu rame suflate cu aur şi candelabre uriaşe. Podeaua din hol este din patru tipuri de marmură, camera de zi este accesorizată cu un pian cu coadă, iar de pe balcon pot fi admirate peisaje superbe. La toate acestea, se adaugă serviciile unui valet.

26741-9_ritz-carlton_tokyo.jpg9. Ritz-Carlton, Tokyo

  • 26.300 dolari/noapte

Cu o suprafaţă de 300 mp, Ritz-Carlton Suite are multe dintre facilităţile oferite de hotelurile de lux – baie de marmură, paturi imense cu aşternuturi fine, televizoare de mărimi impresionante, cabine de duş cu jacuzzi. În schimb, priveliştea nu este una obişnuită, deoarece apartamentul este amplasat în vârful unuia dintre cei mai înalţi zgârie-nori din Tokyo, iar clienţii care se cazează aici pot admira în linişte Palatul Imperial, dealurile Roppongi şi Muntele Fuji.

26740-8_westin_excelsior_roma.jpg8. Westin Excelsior, Roma

  • 30.000 dolari/noapte

Villa La Cupola, cea mai scumpă ofertă a hotelului Westin Excelsior, este una dintre cele mai spaţioase unităţi de cazare din Europa. Turiştii în cautarea conceptului „la dolce vita” se cazează în vila inspirată din construcţiile Romei antice, cu marmură la tot pasul, vitralii şi fresce. La Cupola se bucură de o terasă de jur împrejurul clădirii, precum şi de spa, cameră pentru saună, cascadă şi cameră de cinema.

26739-7_cala_di_volpe_sardinia.jpg7. Hotel Cala di Volpe, Sardinia

  • 32.736 dolari/noapte

Sardinia este una dintre cele mai exclusiviste zone din Europa, adusă în atenţia publicului larg în anii ’60, când Aga Khan a construit aici Porto Cervo, un sat-staţiune de lux. Cala di Volpe este unul dintre cele mai luxoase hoteluri din Porto Cervo, iar apartamentul său prezidenţial este în clasamentul celor mai frumoase unităţi de cazare din lume. Cu trei dormitoare şi piscină pe terasa privată, pivniţă de vinuri şi spaţiu pentru fitness, apartamentul beneficiază de o privelişte senzaţională către Coasta de Smarald.

26738-6_grand_resort_lagonissi_atena.jpg6. Grand Resort Lagonissi, Atena

  • 34.356 dolari/noapte

Vila Regală este cea mai luxoasă unitate de cazare deţinută de Grand Resort Lagonissi şi are trei dormitoare, o cameră de masaj, una pentru saună şi una pentru fitness, dar şi o piscină interioară şi una exterioară, încălzită. Clienţii care aleg să stea aici beneficiază de serviciile unui valet, ale unui bucătar personal şi ale unui pianist.

26737-5_palms_resort_las_vegas.jpg5. Hugh Hefner Sky Villa Palms Resort, Las Vegas

  • 35.487 dolari/noapte

Simbolul Playboy este prezent în fiecare încăpere din Hugh Hefner Sky Villa. Clienţii care aleg să se cazeze aici se delectează cu opere de artă erotice selectate de Hef însuşi, dorm într-un uriaş pat care se roteşte şi fac baie în piscina interioară. Apartamentul de 836 mp are două dormitoare, bar, masă de poker, dar şi o cascadă interioară. Preţul nu include nici micul dejun şi nici iepuraşii Playboy.

26736-4_martinez_cannes.jpg4. Hotel Martinez, Cannes

  • 37.500 dolari/noapte

Hotel Martinez este unul dintre cele mai apreciate hoteluri de pe Croazetă. Cei mai bogaţi oameni din lume sunt atraşi aici de serviciile impecabile, de restaurantul hotelului premiat cu două stele Michelin, precum şi de plaja privată cu o suprafaţă generoasă. Clienţii care aleg apartamentul de la ultimul etaj se pot bucura de o terasă uriaşă cu vedere către golful Cannes, precum şi de două dormitoare şi o sufragerie decorate în stil art deco, dressing room, două băi turceşti (băi cu aburi, denumite şi Hamam) şi saună.

26735-3_four_seasons_new_york.jpg3. Hotel Four Seasons, New York

  • 41.836 dolari/noapte

Denumit „Ty Warner Penthouse Suite”, apartamentul are o suprafaţă de 400 mp şi ocupă ultimul nivel al acestui hotel ultra-luxos, astfel că cei cazaţi aici se bucură de o privelişte de 360 grade către Manhattan. Apartamentul cu nouă camere este decorat de designerul Peter Marino, arhitectul IM Pei şi proprietarul hotelului, miliardarul Ty Warner. Covoare cu fir de platină şi de aur, un fascinant candelabru, grădină Zen interioară şi exterioară, serviciile non-stop ale unui bucătar personal, ale unui trainer personal, dar şi şofer privat – sunt doar câteva dintre facilităţile care vin la pachet odată cu preţul exorbitant.

26734-2_raj_palace_jaipur.jpg2. Hotel Raj Palace, Jaipur

  • 45.000 dolari/noapte

Apartamentul prezidenţial din acest hotel a fost, pentru o bună bucată de vreme, reşedinţa Maharajahului. Cu o suprafaţă de aproape 1.500 mp şi patru etaje, este unul dintre cele mai mari apartamente existente în hotelurile din întreaga Asie. Clienţii se bucură de cele mai luxoase finisaje şi au la dispoziţie piscină şi terasă privată, cu vedere către oraşul indian Jaipur, cunoscut ca fiind unul dintre cele mai colorate oraşe din lume.

26733-1_president_wilson_geneva.jpg1. Hotel President Wilson, Geneva

  • 65.000 dolari/noapte

Royal Penthouse Suite de la Hotelul President Wilson din Geneva este locul în care se cazează capete încoronate, preşedinţi sau celebrităţi care doresc să se ferească de ochii curioşilor, în timp ce se bucură de cele mai frumoase privelişti către Lacul Geneva sau Mont Blanc. Apartamentul cu 12 camere ocupă ultimul nivel al hotelului, beneficiază de terasă privată de aproape 1.700 mp şi de lift separat. Pe lângă uşi şi ferestre anti-glonţ, clienţii au la dispoziţie o cameră de biliard, librărie şi centru privat de fitness.

CITEȘTE ȘI: Top 10 – Metropole care atrag cei mai mulţi bani din turism

 

5 October 2012