Parcul industrial Timişoara Airport a fost cumpărat de Globalworth Real Estate, unul dintre cei mai activi investitori pe piaţa românească. Preţul de achiziţie se ridică la 18 milioane euro, aceasta fiind cea mai importantă tranzacţie din acest sector după anul 2008.

34854-tap_1.jpgInvest4SEE a ajuns la o înţelegere pentru a vinde Timişoara Airport Park către Globalworth, grup fondat şi condus de omul de afaceri elen Ioannis Papalekas. Valoarea totală a investiţiei este estimată la 35 milioane euro – 18 milioane euro reprezintă preţul de achiziţie, restul banilor urmând să fie utilizat pentru dezvoltarea următoarelor faze ale proiectului. Parcul industrial se află în apropierea aeroportului „Traian Vuia” de lângă Timişoara, iar specialiştii din piaţă descriu afacerea ca fiind cea mai importantă tranzacţie din acest sector după anul 2008.

„Tranzacţia a însemnat şi vânzarea unei clădiri existente închiriate pe termen lung grupului auto francez Valeo, precum şi vânzarea la termen (forward) a unei clădiri închiriate pe termen lung de către  grupul auto german Continental, aceasta din urmă urmând să fie livrată în 2015”, precizează într-un comunicat de presă reprezentanţii Colliers International.

  • Hala închiriată grupului auto Valeo are o suprafaţă de circa 27.500 mp
  • Parcul va avea o suprafaţă totală de aproape 73.000 mp, după finalizarea clădirii pre-închiriate de grupul german Continental
  • Ambele faze sunt sub rezerva mai multor opţiuni de dezvoltare, cu potenţial de creştere a volumului la peste 110.000 mp de spaţiu de înaltă calitate

Reprezentanţii companiei Invest4SEEau declarat că au decis să vândă această proprietate deoarece doresc să dezvolte noi proprietăţi logistice industriale în zona oraşului Timişoara, văzut ca un centru-cheie de dezvoltare pentru sectorul industrial şi furnizorii de servicii care deservesc în principal Europa de Vest.

„Am fost de acord să vindem clădirea Valeo şi să dezvoltăm clădirea Continental pentru Globalworth, iar din moment ce ambii locatari au opţiuni de extindere, ar putea exista, de asemenea, noi faze de dezvoltare. Această tranzacţie oferă o dovadă de încredere a investitorilor în potenţialul ridicat al pieţei industriale româneşti de vest, în care credem de o lungă perioadă de timp şi pe care vom continua să o dezvoltăm”, precizează Oliver Schenk, CEO şi asociat al Invest4SEE.

Cumpărătorul, Globalworth, este o societate de investiţii imobiliare listată de AIM Londra cu un accent principal pe proprietăţile situate în România. În derularea tranzacţiei, compania a fost consiliată de Cabinetul de avocatură NNDKP, în timp ce Invest4SEE a fost asistată de către Colliers International şi Cabinetul de avocatură PeliFilip.

„Vânzarea Timişoara  Airport Park reprezintă cea mai importantă tranzacţie imobiliară industrială de pe piaţa românească după anul 2008.  TAP este o proprietate de înaltă calitate într-o  locaţie strategică. Având un potenţial ridicat de dezvoltare ulterioară, parcul reprezintă un produs de investiţii deosebit de atractiv, atrăgând de altfel interesul mai multor investitori în ultimii ani. Tranzacţia va creşte interesul investitorilor pentru acest sector de piaţă,  unde ne aşteptăm să apară mai multe tranzacţii, având în vedere ponderea tot mai mare a acestei clase de proprietăţi în portofoliile investitorilor şi extinderea investitorilor specializaţi spre regiunea noastră”, concluzionează Robert Miklo, director asociat în cadrul departamentului de Investiţii al Colliers International.

ALTE ARTICOLE CU TEME SIMILARE:

13 august 2014