Autostrada Bucureşti-Ploieşti (A3) şi tronsonul Cernavoda-Medgidia al Autostrăzii Soarelui (A2) vor fi inaugurate joi, cu o zi mai devreme. Atenţie, însă, traficul se va desfăşura cu anumite restricţii. La evenimentul de deschidere vor fi prezenţi premierul Victor Ponta şi ministrul transporturilor, Ovidiu Silaghi.

25695-1.jpgMinisterul Transporturilor a anunţat iniţial că va deschide circulaţia pe cele două autostrăzi pe 20 iulie. S-a decis însă ca această dată să fie devansată cu o zi.

Pe tronsonul Cernavodă-Medgidia, traficul se va desfăşura pe un singur sens, în regim de drum naţional, iar şoferii sunt obligaţi să nu depăşească viteza de 80 de km/h.

Autostrada Cernavodă-Medgidia (20,5 kilometri) era pe jumătate construită la 1 iunie, potrivit datelor furnizate de Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR), lucrările au avansat apoi foarte repede. Acest tronson este unul destul de controversat. Şi asta pentru că anul trecut, Ministerul Transporturilor a decis să rezilieze contractul cu firma constructoare Colas, din cauza nerespectării termenelor de execuţie. Ulterior, construcţia acestui tronson a fost atribuită consorţiului Max Boegl-Astaldi, valoarea contractului ajungând de circa 116  milioane euro.

Tot de mâine, vom putea ajunge la Ploieşti pe autostradă, de pe centura Capitalei, din dreptul localităţii Ştefăneştii de Jos.

Autostrada Bucureşti-Ploieşti trebuia  finalizată în urmă cu doi ani, în 2010, însă termenul a fost amânat de mai multe ori. La construcţia acesteia lucrează doua firme, împărţite pe două sectoare: Impressa Pizzarotti/Tirrena Scavi, pentru tronsonul Bucureşti-Moara Vlăsiei, şi Spedition UMB/Pa&Co International/Euroconstruct '98/Com-Axa, pentru tronsonul Moara Vlăsiei-Ploieşti.

CITEȘTE ȘI Drumurile pot fi construite mai rapid, cu legi noi. Aşa se apără Ministerul Transporturilor


19 July 2012