Construcţia de autostrăzi din România este caracterizată de o permanentă întârziere a lucrărilor. Autostrada Timişoara-Lugoj, ar putea face o excepţie notabilă de la această regulă. Cel puţin aşa promit constructorii, care anunţă încrezători că această porţiune de drum ar putea fi gata cu nouă luni mai devreme decât termenul anunţat iniţial.

25572-autostrada_timisoara-lugoj.jpgAutostrada Tmişoara-Lugoj pare să sfideze realiatea cu care România este atât de obişnuită: amânările termenului de livrare pentru marile construcții de infrastructură. De data aceasta, tronsonul care leagă Timişoara de Lugoj, cu o lungime de 9,5 km, ar putea fi gata cu nouă luni înainte de termen. Dacă în contract scrie că acesta ar trebui finalizat în luna mai 2013, constructorii au anunţat că ar putea să îl livreze chiar luna aceasta.

La sfârşitul lunii iulie Spedition UMB termină şi lotul 1 Timişoara-Lugoj, început pe 20 octombrie 2011", au spus reprezentanţi ai Spedition UMB pentru ZF.  

Valoarea totală a proiectului este de peste 48,9 milioane euro, iar contribuţia Uniunii Europene este de peste 39 milioane euro, în timp de Guvernul României finanţează lucrările cu 6,8 milioane euro.

Avansul lucrărilor acestui segment de autostradă s-a resimţit încă de la început, dar problema este că ritmul lucrărilor nu este la fel de bun şi pentru segmentul Lugoj-Deva, ceea ce va ţine întreaga autostradă blocată, indiferent de realizările celorlalţi constructori implicaţi.

CITEŞTE ŞI: Bulgarii ne presează să finalizăm autostrada care va lega Bucureşti de Grecia şi Turcia

10 July 2012