Criza imobiliară a măturat şi oraşul Otopeni. În perioada de vârf a pieţei imobiliare, tranzacţiile cu terenuri se făceau pe bandă rulantă, iar câmpurile se transformaseră în şantiere unde se lucra de dimineaţă până seara. Clienţii nu puteau să aştepte. Acum este linişte în zonă, răzleţ se mai aude zgomot de construcţii. Sunt curajoşii care au decis să construiască, fie că vorbim de dezvoltatori sau de proprietari care îşi ridică o casă.

29603-camera-parc.jpgOtopeni a rămas o zonă atractivă pentru cei care vor să locuiască în afara Bucureştiului. Avantajele oraşului sunt incontestabile.

“Este uşor accesibil cu maşina, timpul de ajungere în Otopeni poate fi mai scurt decât cel pe care îl petreci din centrul Capitalei până într-unul dintre cartiere. Este un oraş foarte bine organizat, locuitorii au noroc cu administraţia locală care este bine organizată şi foarte deschisă către investiţii. De aceea, în Otopeni în ultimii ani s-au făcut foarte multe investiţii în infrastructură” spune Raluca Dima, broker imobiliar Neocasa.

Agenţiile din zonă nu stau degeaba. Activitate există, din păcate însă pentru agenţi, mulţi clienţi caută cele mai bune oferte, iar acest lucru poate dura şi jumătate de an, în unele cazuri perioada se poate întinde chiar până la un an. Cele mai tentante sunt terenurile care în acest moment au preţuri la jumătate faţă de perioada de vârf a pieţei imobiliare. Metrul pătrat a ajuns la 70-80 euro pentru terenurile bune, cu utilităţi.

“Clienţi avem în special pentru locurile de case care au utilităţi şi vreau să subliniez că, în general, se caută terenurile cu utilităţi. Sunt foarte puţini clienţi care mai au curajul în momentul de faţă să cumpere loturi în câmp, fără utilităţi, în ideea că se va dezvolta zona în perioada următoare” susţine Vasile Păun, administrator Sinergy Imob.

În ce priveşte vilele la cheie, agenţii imobiliari spun că nu sunt tentante pentru clienţi. Multe au fost ridicate în vremea de boom imobiliar, iar proprietarii nu sunt dispuşi să le vândă sub preţul plătit la vremea respectivă.

Piaţa apartamentelor noi a fost înfrânată de criză

“Foarte multe locuinţe noi la vânzare nu sunt în Otopeni, pentru că dezvoltatorii erau în stadiu de proiect când a venit criza. Nu au apucat să construiască, dar timid au început să apare dezvoltări mici, un bloculeţ cu şapte-opt apartamente, maximum zece. S-au mai construit şi câteva case în mini ansambluri rezidenţiale. Este o perioadă de tatonare, dar dacă lucrurile încep să se mişte, construcţiilor vor continua” explică reprezentantul Sinergy Imob.

Cel mai mare proiect de apartamente din Otopeni este ansamblul Gran Residencia, format din Gran Residencia 1 care are patru blocuri, date în folosinţă în 2008. Ansamblul are apartamente de două, trei şi patru camere şi este vândut în proporţie de 70%. Există şi proiectul Gran Residencia 2 format din cinci blocuri. Și acestea sunt finalizate, dar dezvoltatorul a ales să nu înceapă încă vânzările.

  • Apartament două camere (53 mp suprafaţă utilă) -  49.500 euro
  • Apartament trei  camere (103 mp suprafaţă utilă) - 97.000 euro
  • Apartament patru camere (166 mp suprafaţă utilă) - 147.000 euro

Sursă: Neocasa

Piaţa apartamentelor vechi atractivă pentru bucureşteni

Apartamentele vechi prezintă un interes ridicat pentru mulţi bucureşteni care au biroul în partea de nord a Capitalei, spun agenţii imobiliari. Odată cu mansardarea lor, primăria a investit şi în reabilitare. Sunt apartamente cu suprafeţe mari situate foarte aproape de mijloacele de transport în comun din Otopeni, de parc şi de piaţa din oraş.

  • Garsonieră 45 mp: 33.000 - 37.000 euro
  • Apartament două camere 55 mp: 45.000 - 48.000 euro
  • Apartament trei camere 75 mp: 63.000 - 65.000 euro
  • Apartament patru camere 107 mp: 70.000 - 75.000 euro

Sursă: Sinergy Imob

CITEȘTE ȘI: Autostrada Bucureşti – Ploieşti creşte interesul cumpărătorilor în Snagov


21 February 2013