Zona Snagov a atras din totdeauna atenţia bucureştenilor cu bani. Frumuseţea şi liniştea locului i-au făcut pe mulţi locuitori ai Capitalei să îşi dorească să fugă aici de zgomotul oraşului. Astfel, pe marginea lacului Snagov sunt amplasate numeroase proprietăţi de lux, vile impunătoare cu debarcadere sau pontoane la care stau ancorate ambarcaţiuni exclusiviste, cu care proprietarii ies la promenadă pe luciul apei.

29190-snagov.jpgCriza financiară care a afectat piaţa imobiliară se resimte şi în această zonă. Mai puţin afectate sunt proprietăţile amplasate în zone foarte bune cu deschidere la apă sau în vecinătatea pădurii, acestea înregistrând o scădere mai mică în comparaţie cu celelalte segmente ale pieţei imobiliare.

„Cadrul natural superb, pe care îl găsim precădere în jurul lacului Snagov şi al lacului Căldăruşani, a continuat sa menţină un interes mai ridicat pentru proprietăţile din aceasta zonă, în comparaţie cu alte zone din jurul Bucureştiului”, afirmă Dan Bârlea, manager Nova Group Consult.

„S-au construit vile cu suprafeţe extrem de generoase, care acum au costuri mari cu întreţinerea.  Cumpărătorii ţin cont de acest fapt în alegerea pe care o fac, aşa că cele mai căutate rămân vilele cu preţuri între 120.000 şi 250.000 euro, construite în ultimii zece ani, cu un spaţiu de până la 300 mp”, completează Tatiana Meda, reprezentant Top Premium Imobiliare.

În Snagov, în zonele de top, găsim proprietăţi care costă şi 1,5 milioane euro, dar şansele de a fi vândute sunt foarte mici.

Terenurile din jurul lacului continuă să prezinte interes în ochii cumpărătorilor

Piaţa terenurilor a fost şi este încă afectata, dar se mai găsesc investitori care consideră că există în zonă oportunităţi de investiţie pe termen lung. Piaţa construcţiilor a tot scăzut, în anii de criză, iar vânzarea terenurilor a stagnat. Dar odată cu inaugurarea autostrăzii Bucureşti – Ploieşti , interesul pentru zona lacului Snagov şi a lacului Căldăruşani a crescut semnificativ, spun agenţii imobiliari. Accesul mult mai facil va atrage în viitor o dezvoltare puternică a zonei, dar o condiţie importantă este ca autorităţile locale să se implice mai mult în proiectele de infrastructură şi să elaboreze un concept unitar de dezvoltare din punct de vedere urbanistic.

„Din cauza scăderii preţului sunt foarte căutate terenurile cu suprafeţe ce variază între 800 şi 1200 mp, amplasate în apropierea lacului sau a pădurii, cu acces la utilităţi. Preţul pleacă de la 15 euro/mp pentru terenurile care nu sunt viabilizate, respectiv 45 – 50 euro/mp pentru terenurile viabilizate şi ajung la 200 – 220 euro/mp pentru terenurile amplasate în zonele cele mai solicitate de pe malul lacului”, explică managerul Nova Group Consult.

Clienţii interesaţi să locuiască în Snagov sunt mai ales oameni care au încă afaceri profitabile în România, cu venituri mult peste medie. Dar ce-i atrage pe bucureşteni aici?

„Un avantaj al zonei îl reprezintă frumuseţea locului, lacul Snagov şi casele foarte aerisite, înconjurate de curţi mari, dotate cu tot confortul zilelor noastre: piscină exterioară, terenuri de sport, barbeque, foişoare şi multă verdeaţă”, conchide oficialul Top Premium Imobiliare.

 

CITEȘTE ȘI: Chitila, un cartier cu locuinţe ieftine în nordul Capitalei. Află avantajele, dar şi dezavantajele zonei

 

24 January 2013