Grecia rămâne printre preferinţele turiştilor români care aleg să-şi petreacă vacanţa în străinătate. De aceea, anul acesta, agenţiile de turism propun două destinaţii noi. Este vorba de Kefalonia şi Asprovalta. Grecii spun că sunt destinaţii ce merită atinse măcar o dată în viaţă.

Sursa: flickr.comKefalonia este formată din patru peninsule şi se mândreşte cu munţi falnici care creează peisaje de vis. Plaja Sami este uimitoare şi se mândreşte o colecţie de frumuseţi: apă albastră, pietre albe ca varul, munţi aşezaţi în formă de cerc în jurul unui mic golf. Plaja Myrtos din vest este preferata turiştilor care vin aici pentru băi de soare.

Dacă îţi plac plajele mai liniştite, poţi alege Xi, aflată la sud de Peninsula Lixouri, spaţioasă şi deloc aglomerată. Dar vedeta este Antisamos, unde au fost filmate scene din filmul Corelli care au transformat tărâmul într-un loc de război. Dacă ai citit cartea, vei vedea că locurile din Kefalonia se potrivesc de minune ca descriere. Kaminia Beach este o plaja de mică adâncime, potrivită pentru cei mici, unde ai şanse să vezi şi o broască ţestoasă!

De doi ani avem curse charter pentru Zakynthos, iar din această frumoasă insulă se organizează excursii opţionale în Kefalonia. Turiştii au fost încântaţi de acest tărâm şi ne-au cerut să creăm pachete speciale. Prin urmare, de anul acesta cu numai 85 Euro + 299 RON/pers., tarif valabil pentru plata integrală până pe 15 aprilie, se poate ajunge în cea mai mare insulă Ionică din vestul Greciei. În preţ sunt incluse transportul cu autocarul şi şase nopţi cazare cu mic dejun la hotel de trei stele, asistenţă turistică" spune Teodor Călimănescu, manager Europa Travel.

Într-una dintre zile planifică şi o excursie cu bărcuţa în insula Ithaca din apropiere (costă 35 Euro/pers.) sau o plimbare cu barca cu fund de sticlă condusă de carismaticul căpitan Maki. Turul insulei costă 20 Euro/pers., iar dacă vrei să ajungi în Insula Zakynthos, vei plăti 45 Euro/pers.

După plimbări, trebuie să-ţi încarci bateriile cu bunătăţile locale, cea mai bună alegere fiind plăcinta cu carne, disponibilă în restaurante. Dacă ajungi în capitala Argostoli, nu rata magazinul cu produse de panificaţie de pe strada principală, poţi cumpăra plăcinte mici rotunde umplute cu brânză. Există o cafenea la intrarea în fortăreaţa veneţiană din Kastro, umbrită de copaci, unde, proprietarii, foarte prietenoşi, vând prăjituri de casă delicioase.

Pentru acasă, cumpără neapărat miere de cimbrişor şi vinul local, Robola. Ca suveniruri, poţi alege bijuteriile, toate la preţuri rezonabile.

„Asprovalta este un oraş în regiunea Salonic, nordul Greciei. Turiştii aleg această destinaţie datorită plajelor cu nisip auriu şi apei cristaline premiate cu Blue Flag - "steagul albastru", precum şi datorită frumuseţii şi diversităţii naturii - munţi înalţi, lacuri, privelişti atrăgătoare şi situri arheologice" spune Teodor Călimănescu, manager Europa Travel.

Oraşul se află între pini, mare şi o pădure verde luxuriantă. Plaja lungă are ape de cristal şi unele porţiuni sunt organizate. În jurul Asprovaltei, există, de asemenea, alte plaje frumoase, cum ar fi Nea Vrasna şi Akrogiali. În sud, poţi vizita Peninsula Halkidiki şi Muntele Athos (costă 35 Euro/pers.).

Şase nopţi de cazare într-o vilă costă de la 299 Lei/pers.



19 March 2011