Proiectul de Lege a bugetului pentru anul 2010 nu prevede o creştere a nivelului cotei unice de impozitare sau creşterea TVA, susţine Adrian Videanu, prim-vicepreşedintele PDL.

sursa:http://www.romanialibera.ro"Atât cota unică, cât şi TVA-ul nu se vor modifica în anul 2010. Construcţia bugetară pe 2010 porneşte de la premisa menţinerii cotei unice la 16% şi a TVA-ului la 19%.

Am vrut să clarificăm acest aspect pentru că am văzut o serie de poziţii publice legate de intenţia Guvernului de a majora taxele şi impozitele pe anul viitor. Cu atât mai mult cu cât Legea bugetului este practic finalizată, aşteaptă legitimitatea unui guvern care să poată depune proiectul la Parlament", a mai declarat ministrul Economiei, Adrian Videanu.

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a susţinut, în weekend că preşedintele Traian Băsescu nu vrea să trimită legea bugetului pe 2010 la Parlament deoarece vrea să-şi ascundă "adevăratul plan" cu privire la politica economică şi fiscală pe anul viitor, şi anume creşterea taxelor şi a TVA la 22%.

Şi premierul în exerciţiu, Emil Boc a precizat că bugetul pe anul 2010 prevede menţinerea cotei unice la 16%, a TVA la 19% şi alocarea, ca şi în bugetul pe anul 2009, a 20% din venituri către investiţii.

16 November 2009