Proprietarul Olympian Parks a decis extinderea parcurilor industriale deţinute în Timişoara şi Braşov, întrucât gradul acestora de ocupare a atins 100%. Planurile de expansiune nu se opresc însă aici – grupul Phoenix vrea să se repoziţioneze în Capitală şi intenţionează să demareze proiecte în Cluj şi în Constanţa.

34801-olympian_timisoara.jpgHelios Phoenix, proprietarul portofoliului industrial Olympian Parks, anunţă atingerea unui grad de ocupare de 100% şi planurile de extindere a celor două parcuri din Braşov si Timişoara cu peste 20.000 m.p. Datorită cererii, grupul Phoenix a decis extinderea parcului din Timişoara cu o unitate built-to-suit de 20.000 mp, lucrări ce vor fi finalizate până în vara anului viitor. De asemenea, intenţionează să extindă şi parcul industrial din Braşov cu circa 5.000 mp

„Platformele Olympian au fost bine primite de către chiriaşi, iar votul lor de încredere este demonstrat de decizia de a-şi continua planurile de expansiune în cadrul dezvoltărilor companiei. În prezent, intenţionăm să demarăm proiecte în Cluj si Constanţa şi suntem pe cale să ne repoziţionăm în Bucureşti după vânzarea Innovation Business Park", a declarat Athos Myrianthous, Development Director in cadrul grupului Helios Phoenix.

  • Olympian Park Braşov oferă aproape 18.000 mp spaţii de depozitare, printre chiriaşii proiectului numărându-se Rolem (6.000 mp), Terwa (3.600 mp) şi KHD (6.000 mp)
  • Olympian Park Timişoara se întinde pe o suprafaţă de peste 27.000 mp, găzduind chiriaşi precum producătorul de echipamente electronice TT Electronics (15.000 mp), operatorul logistic KLG Europe (7.300 mp) sau furnizorul de soluţii pentru industria energetică AMSC (2.700 mp)

„Calitatea spaţiilor, precum şi a serviciilor oferite, sunt criteriile care au condus nu doar la atragerea şi menţinerea în Olympian Parks a unor chiriaşi de renume, ci şi la planurile actuale de extindere”, completează ştefania Baldovinescu, reprezentant Colliers International Romania, companie ce administrează cele două parcuri logistice încă din 2011.

Deţinut iniţial de GE Capital Real Estate împreună cu Helios Phoenix, portofoliul industrial cu o suprafaţă totală de 45.000 mp a intrat anul trecut în proprietatea integrală a grupului Helios Phoenix, ce activează în domeniul dezvoltării imobiliare încă de la sfârşitul anilor 1990, prin proiectele derulate în Grecia şi Cipru. Grupul a intrat pe piaţa imobiliară din România în anul 2003, iar până în prezent, a dezvoltat şi vândut proiecte precum Phoenix Business Park, Mercury Business Park, Otopeni Airport Park şi Innovations Business Park.

ARTICOLE RECOMANDATE:

5 august 2014