Tranzacţie importantă, în judeţul Arad: un producător german de componente auto a cumpărat proprietatea pe care şi-a desfăşurat activitatea în ultimii zece ani, în vederea extinderii capacităţii de producţie. Compania germană nu doreşte să facă public preţul tranzacţiei.

34505-piese_auto.jpgCompania germană Kromberg & Schubert, producător de componente auto, a decis să achiziţioneze proprietatea închiriată în ultimii 10 ani de la Solvency Project, în vederea extinderii capacităţii de producţie, anunţă compania JLL, care a intermediat tranzacţia de vânzare-cumpărare. Amplasată în localitatea Chişineu Criş din judeţul Arad, proprietatea are o suprafaţă totală de circa 27.000 mp, incluzând fabrica şi un teren. La solicitarea IMOPEDIA.ro, reprezentanţii JLL au declarat că producătorul german nu doreşte să facă publică valoarea tranzacţiei sau alte detalii legate de proprietate.

„Reprezentanţii companiei Kromberg & Schubert sunt foarte mulţumiţi de performanţele productive obţinute în România de-a lungul anilor, aşa că au decis să îşi stabilească permanent operaţiunile lor în Chişineu Criş, pentru a suplimenta capacităţile actuale de producţie. Faptul că dispun deja  de angajaţi instruiţi şi infrastructura dezvoltată şi adaptată nevoilor lor, a constituit argumentul forte pentru cumpărarea proprietăţii actuale, în locul schimbării amplasamentului", specifică Cristina Pop, directoarea departamentului industrial al JLL şi responsabilă pentru încheierea aceastei tranzacţii.

În prezent , Kromberg & Schubert operează patru centre în vestul şi centrul României (Sibiu, Mediaş, Timişoara şi Chişineu Criş). Fabricile lor produc sisteme electrice de înaltă calitate pentru industria de automobile.

Vestul României, atractiv pentru companiile străine de producţie

Tranzacţia încheiată de producătorul german de componente auto demonstrează încă o dată potenţialul zonei. Compania activează de zece ani în zonă, iar achiziţia recentă arată încrederea în viitor, subliniază specialiştii. Mai important, nu este singura companie interesată de investiţii în zonă, astfel că numărul tranzacţiilor de acest gen ar putea creşte în viitorul apropiat.

„Proximitatea faţă de coridoarele pan-europene, precum şi existenţa inginerilor şi a muncitorilor înalt calificaţi în regiunea de Vest a României constituie argumente solide pentru companiile de producţie străine, precum şi pentru investitori pentru extinderea activităţii în România. Această tranzacţie demonstrează încrederea companiei germane în potenţialul pe termen lung al pieţei industriale româneşti şi al pieţei forţei de muncă şi ne aşteptăm la intrarea unor noi jucători în perioada următoare. Suntem în prezent în discuţii cu alte companii care explorează această posibilitate", încheie directoarea departamentului industrial al JLL. 

CITEȘTE ȘI ALTE ARTICOLE CU TEME SIMILARE: 

25 June 2014