Primul tronson de autostradă Timişoara-Lugoj este gata, cu jumătate de an înainte de termen. Constructorii anunţă că porţiunea de drum de 9,5 kilometri va fi inaugurată joi, 11 octombrie. Spre deosebire de alte autostrăzi date în folosinţă, pe această porţiune există deja spaţii de servicii, parcări, toalete şi copaci ornamentali.

26757-constructii_drumuri.jpgLotul 1 din autostrada Timişoara-Lugoj trebuia să fie gata, conform contractului, abia în aprilie 2013. Însă constructorul Spedition UMB (controlat de Dorinel Umbrărescu) şi italienii de la Carena au grăbit lucrările, astfel că termenul de finalizare a fost devansat.

„99,9% se va deschide joi circulaţia pe tronsonul Timişoara-Lugoj, lot 1. S-a întârziat câteva zile cu legătura pe care constructorii autostrăzii Arad-Timişoara (FCC Construccion şi Astaldi - n.red.) o fac pentru a conecta cele două tronsoane", declară pentru ZF reprezentanţii constructorului Spedition UMB.

Sectorul de autostradă de 9,5 km are deja spaţii de servicii, parcări, toalete, copaci ornamentali şi flori, anunţă constructorul. Valoarea totală a proiectului este de circa 50 milioane euro, iar contribuţia Uniunii Europene este de peste 39 milioane euro, în timp de Guvernul României finanţează lucrările cu 6,8 milioane euro.

 

CITEȘTE ȘI: Taxa pe autostradă, aşteptată din 2013, ar trebui să scoată din uz rovinieta

 

8 October 2012