Cauți anunturi imobiliare de Rezidential de vanzare in Pantelimon Bucuresti? Vanzari rezidential in Pantelimon Bucuresti . Vezi pe imopedia cele mai bune anunțuri de Rezidential de vanzare in Pantelimon Bucuresti . Vezi si in Pantelimon Bucuresti Pentru alte judete vezi si Dambovita, Giurgiu, Prahova, Ialomita
Cartierul Pantelimon se întinde pe circa 206 ha şi face parte din sectorul 2. Limita dinspre centrul capitalei este dată de străzile Ritmului şi Avrig. Poziţionat în estul capitalei şi în sudul sectorului doi, ansamblul este cuprins între cartierele Colentina, Baicului şi salba de lacuri de pe râul Colentina (la nord) şi cartierele Iancului, 23 August (fost Malaxa), Vatra Luminoasă şi Balta Albă (la sud).
Ansamblul de locuinţe Pantelimon se întinde pe circa 206 ha, suprafaţă pe care au fost construite 58 de blocuri cu patru etaje, 15 cu şase etaje, 21 cu opt etaje, 62 cu zece etaje şi cinci cu 12 etaje. Toate au fost executate în perioada 1965-1989 prin exproprierea şi demolarea unui număr mare de construcţii de mahala, cu puţine nivele şi aflate într-un stadiu mediocru de întreţinere. Cea mai importantă arteră de circulaţie a ansamblului este şos. Pantelimon a cărei denumire a fost dată după numele Sfântului Pantelimon, ocrotitorul lăcaşelor de sănătate. Zona a fost înţesată cu multe astfel de edificii la sfârşitul secolului al XIX-lea şi începutul celui de-al XX-lea. De aici şi-a luat numele şi actuala comună Pantelimon. La toate acestea se mai adaugă opt străzi importante ale Bucureştiului care intersectează şos. Pantelimon. În plus mai sunt 33 de străzi secundare ce asigură circulaţia în Pantelimon.
În timpul lucrărilor la blocuri, au fost amenajate şi spaţiile verzi conform normativelor existente în momentul proiectării.
Pantelimonul beneficiază de două parcuri amenajate în perioada 1975-1980 pe locul unor gropi de pământ ale fabricilor de cărămidă existente în zonă anterior anului 1950. Cele două parcuri (Vergului sau Sticlăriei şi Morarilor) însumează circa 25 ha de spaţiu verde. In cartier se mai află cinci grădiniţe, şapte şcoli generale şi două licee. Cartierul este dotat şi cu două spitale, două policlinicii, cabinete medicale şi farmacii.
De când au fost construite, cele mai multe dintre blocurile aflate la artera principală de circulaţie (şos. Pantelimon) au fost dotate cu spaţii comerciale la parter şi, eventual, la mezanin. Cu toate acestea au fost necesare unele noi, astfel fiind construit complexul Delfinului, anterior anului 1989. După 2000, Hypermarketul Cora a fost cel care a oferit spaţii comerciale diverse şi o mare suprafaţă rezervată locurilor de parcare
Transportul în comun este asigurat în principal de tramvaie şi autobuze. Însă, în imediata vecinătate a cartierului se află şi trasee de troleibuz şi două staţii de metrou (Republica şi Obor) aflate la cele două extremităţi ale ansamblului de locuinţe. Odată cu începerea construirii acestui cartier a fost realizată şi toată infrastructura necesară (apă, canalizare, termoficare, gaze, telefonie).
Cartierul a fost vizat in ultimii ani de mai mulţi investitori imobiliari, fiind construite mai multe ansambluri rezidenţiale: Planorama, Pantelimon Residence, Atlantis Residence, Pantelimon - Lac Residence, Pantelimon Towers, Swan Lake Village etc.