Apartamente de vanzare in Obor Bucuresti

Cauți anunturi imobiliare de Apartamente de vanzare in Obor Bucuresti? Vanzari apartamente in Obor Bucuresti . Vezi pe imopedia cele mai bune anunțuri de Apartamente de vanzare in Obor Bucuresti . Vezi si in Obor - Colentina Bucuresti Pentru alte judete vezi si Dambovita, Giurgiu, Prahova, Ialomita

Cat costa un apartament in Obor, Bucuresti?

Pretul unui apartament in Obor, Bucuresti costa in medie 67.000 Euro.

La ce sa fii atent cand cumperi un apartament intr-un ansamblu rezidential nou in Bucuresti?

Inainte de a cumpara un imobil nou intr-un ansamblu rezidential fii atent la: certificat de urbanism, autorizatie de constructie, cartea tehnica a imobilului, clauzele din contractul de vanzare-cumparare, termenul de finalizare, istoricul dezvoltatorului, accesibilitatea si facilitatile din proiect, materialele folosite, schita imobilului, orientarea apartamentului, zona in care este amplasat proiectul.

Care sunt actele care imi trebuiesc la cumpararea unui apartament?

Actele care trebuiesc pentru cumpararea unui apartament sunt: acte identitate vanzatori, acte proprietate bun imobil, documentatia cadastrala si incheierea de intabulare, certificat fiscal al imobilului din care sa reiasa ca este cu taxele la zi, in cazul apartamentelor aveti nevoie si de adeverința eliberata de asociația de proprietari din care sa reiasa situatia datoriilor fata de asocietie + ultima chitanta privind plata la zi a utilităților aferente imobilului.

Localizare

Cartierul Obor este situat în sectorul 2 al capitalei, în partea de nord-est a Municipiului Bucureşti. Zona este delimitată la nord de Şoseaua Colentina, la sud de intersecţia dintre Şoseaua Mihai Bravu şi Bdul Ferdinand I, la est de strada Ziduri Moşi, iar la vest de Şoseaua Mihai Bravu.

Istoric

Piaţa Obor are o istorie de 300 de ani. În 1922, Hala Obor a fost declarată monument istoric. De-a lungul timpului, această piaţă a purtat nume diferite şi chiar a fost amplasată în diferite locaţii.

Prima atestare documentară datează din secolul al XVII-lea, când piaţa apare în actele Mănăstirii Stelea sub denumirea „Târgul de Afară". La începutul secolului  al XVII-lea, în zona de nord-est şi est, în afara Bucureştiului de atunci, existau „Târgul de Afară" numit şi „Oborul" şi „Oborul de vite". La finalul secolului următor, piaţa ajunge pe moşia Colentina, chiar în locul unde se desfăşura Târgul Moşilor.

La începutul secolului XX oraşul a cunoscut o dezvoltare compleză pe direcţia Târgul Obor, care a devenit o piaţă comercială intravilană, fiind decretată principala piaţă a oraşului.

În zilele noastre, primăria sectorului 2 are de gând să demoleze piaţa şi să construiască un mall.

Administraţie şi economie

În cartierul Obor predomină blocurile vechi, cu zece etaje, construite în perioada 1960-1986. Multe dintre ele au fost ridicate pe terenurile vechilor case, care au fost demolate de buldozerele comuniştilor. În ultimii ani însă şantierele au reînceput să apară în Obor. Astfel, până în 2013 vor fi date în folosinţă peste două mii de apartamente noi. Printre cele mai cunoscute ansambluri rezidenţiale se numără Rose Garden, Obor Towers şi Atlas Estates, acesta din urmă fiind ridicat pe locul fostei fabrici de ulei Solaris de lângă Gara Obor.

Locuitorii din zona Obor beneficiază de toate utilităţile necesare: apă, canalizare, gaze, electricitate, telefon şi internet. Străzile sunt în stare bună.

Cine stă în cartierul Obor poate ajunge repede în orice parte a Capitalei, mulţumită staţiei de metrou Obor. În plus, există tramvaiele, autobuzele şi troleibuzele RATB.