315.000 €
Comision *
Cumpărător
3%
La valoarea comisionului se adaugă TVA
Tip proprietate Teren Intravilan
Regim agricol -
Suprafața totală 402 m2
Deschidere (front stradal) 18.5 m

Descriere

Neocasa va propune spre vanzare un teren amplasat intr-un cartier incarcat de istorie - Cartierul Armenesc, in apropiere de intersectia Calea Mosilor cu Bulevardul Pache Protopopescu. Este un teren de 400 mp cu deschidere de 18,5 m, pe care se afla o constructie veche parter si mansarda, in suprafata utila de 193 mp. Coeficienti urbanistici, conform Certificat de Urbanism de informare: Inaltimi admise: maxim 16 m, minim 13 m; peste inaltimea admisa se accepta realizarea a 2 niveluri retrase in gabarit, inscrise intr-un arc de cerc cu raza r=4m continuata cu tangenta la 450 fata de orizontala, POT maxim admis: 65%, CUT maxim admis: 4. Conform PUZ Zone Construite Protejate aprobat cu HCGMB nr. 279/2000, imobilul se afla in zona protejata nr. 7. Imobilul nu este inscris individual in Lista Monumentelor Istorice 2015, dar este situat la mai putin de 100 m fata de un Monument Istoric. Pentru detalii privind regimul juridic, economic si tehnic, asa cum reiese din Certificatul de Urbanism de

Neocasa va propune spre vanzare un teren amplasat intr-un cartier incarcat de istorie - Cartierul Armenesc, in apropiere de intersectia Calea Mosilor cu Bulevardul Pache Protopopescu. Este un teren de 400 mp cu deschidere de 18,5 m, pe care se afla o constructie veche parter si mansarda, in suprafata utila de 193 mp. Coeficienti urbanistici, conform Certificat de Urbanism de informare: Inaltimi admise: maxim 16 m, minim 13 m; peste inaltimea admisa se accepta realizarea a 2 niveluri retrase in gabarit, inscrise intr-un arc de cerc cu raza r=4m continuata cu tangenta la 450 fata de orizontala, POT maxim admis: 65%, CUT maxim admis: 4. Conform PUZ Zone Construite Protejate aprobat cu HCGMB nr. 279/2000, imobilul se afla in zona protejata nr. 7. Imobilul nu este inscris individual in Lista Monumentelor Istorice 2015, dar este situat la mai putin de 100 m fata de un Monument Istoric. Pentru detalii privind regimul juridic, economic si tehnic, asa cum reiese din Certificatul de Urbanism de informare, va rog sa contactati agentia.

Imaginile cu Biserica Armeneasca sunt cu titlu de prezentare a zonei.;
Detalii localizare:Cartierul Armenesc este o insula de identitate a orasului Bucuresti, o fasie de pamant care are ca margini bulevardul Carol I la sud si strada Maria Rosetti la nord, Calea Mosilor la est. Existenta armenilor la Bucuresti se leaga de fapt de Calea Mosilor. Nu intamplator, strada Armeneasca continua dincolo de bulevard si se intersecteaza cu cea mai importanta strada comerciala, Podul Targului de Afara (astazi Calea Mosilor).
Bucurestiul este un oras care s-a dezvoltat si cu sprijinul comunitatilor evreiesti, armenesti sau grecesti. Comunitatea armeasca a Bucurestiului a dat niste nume importante pentru istoria orasului si chiar pentru cea nationala. Dintre personalitatile cu ascendete armenesti ii amintim pe: Manuc Bei, Spiru Haret, Theodor Aman, Krikor Zambaccian, Ana Aslan. Toti acestia isi leaga intr-o forma sau alta numele si de zona armeneasca din Bucuresti.
Este un cartier vechi plin de viata, cu cafenele comode cu grinzi de lemn si bistrouri situate in interiorul cladirilor renovate, construite in secolul al XIX-lea. Tavernele mici au gradini in curte si colturi linistite pentru jocuri pe tabla la lumina lumanarii.

250 de ani este varsta pe care o are cea mai veche casa locuibila din Bucuresti. Imobilul cu pricina se afla in Cartierul Armenesc. Conform istoricilor, constructia casei ce poarta si astazi numele ,,Casa Melik" a inceput in anul 1760.
Astazi, in Casa Melik functioneaza Muzeul Theodor Pallady, care adaposteste colectia sotilor Serafina si Gheorghe Raut. Casa Melik, situata pe strada Spatarului la numarul 22, a fost declarata monument istoric.

Localizare

Informații utile

Zona Armeneasca
POT 65
RI P+3
CUT 4
Tip proprietate Teren Intravilan
Suprafața totală 402 m2
Deschidere (front stradal) 18.5 m
   
Info imobil
Acces stradal
Acte
Acte de proprietate: intabulare, Hotarare judecatoreasca, Certificat de urbanism, Interdictii: fara sarcini, Forma titlului de proprietate: persoana fizica
Alte suprafețe
D - DESCHIDERE: 18.5 mp
Destinații
Destinatii: rezidenta, birou, comercial, magazin, hotel
Detalii comerciale
Comision cumpărător: 3%
Ultima actualizare: 8 iunie 2021
Ești interesat?