Miliardarul american Warren Buffett se aşteaptă ca economia Statelor Unite ale Americii să evite o nouă recesiune. Magnatul subliniază totuşi că viitorul SUA depinde în mare măsură de abilitatea liderilor europeni de a ţine sub control criza datoriilor. 

25247-warren_buffett.jpegConsiderat a fi cel mai de succes investitor al secolului XX, miliardarul Warren Buffett se arată a fi încrezător în viitorul economiei Statelor Unite ale Americii. Nu va fi recesiune în SUA „decât dacă evenimentele din Europa evoluează în aşa fel încât să afecteze puternic economia americană”, susţine preşedintele Berkshire Hathaway.

Liderii europeni trebuie să rezolve cele mai importante dintre slăbiciunile Uniunii Europene, atrage atenţia omul de afaceri american, care susţine că în prezent criza datoriilor ce afectează Bătrânul Continent ameninţă să distrugă moneda unică. Miniştrii de finanţe şi guvernatorii băncilor centrale trebuie să trateze cu mare atenţie economia Greciei, dar să fie extrem de prevăzători pentru ca state precum Spania sau Italia să nu ajungă în aceeaşi situaţie.

„Se foloseşte o monedă unică, dar nu se aplică şi o politică fiscală comună, aceeaşi cultură sau practici similare în ceea ce priveşte condiţiile de muncă. Liderii europeni trebuie să ajungă la un consens în privinţa acestor lucruri”, spune Warren Buffett.

Miliardarul intenţionează să se retragă din viaţa profesională

Warren Buffett, în vârstă de 81 ani, principalul acţionar şi preşedintele companiei Berkshire Hathaway, se pregăteşte pentru retragerea din viaţa profesională. Magnatul i-a anunţat pe acţionarii minoritari că urmează să propună un nou preşedinte, dar nu au fost date nume. Acesta a mai specificat că rolurile sale vor fi împărţite mai multor persoane, iar fiul său, Howard Buffett, va avea o funcţie onorifică.

„Berkshire este într-o formă perfectă. Există succesori care sunt, în multe sensuri, mai buni decât sunt eu”, a declarat Buffett în scrisoarea anuală de intenţie către comitetul executiv.

CITEŞTE ŞI: SUA anunţă ieşirea din criza imobiliară, iar România aşteaptă adâncirea crizei economice


12 June 2012