Dezvoltatorul imobiliar belgian Warehouses DePauw (WDP) va iniţia construcţia primului proiect logistic şi industrial din România la începutul anului viitor, în localitatea Oarja, în apropiere de Piteşti, unde divizia italiană a companiei germane Röchling-Automotive va ocupa 5.000 de metri pătraţi, informează Mediafax Business.

15767-confort_ared_imobiliare_arad_parc_industrial_ut.jpg"WDP a finalizat primul contract de închiriere cu divizia italiană a companiei germane Röchling-Automotiv pentru construcţia a 5.000 de metri pătraţi în Oarja (Piteşti).

WDP va iniţia construcţia primului său proiect din România la începutul anului 2011.

Compania a finalizat, de asemenea, o înţelegere cu Banca Europeană de Investiţii (BEI) pentru un credit de 75 de milioane de euro în vederea finanţării dezvoltării companiei în România în anii următori. Vom utiliza finanţarea pentru dezvoltarea de centre logistice şi industriale pe terenurile deţinute în România", se arată într-un comunicat al WDP.

WDP a intrat pe piaţa din România în anul 2007, prin lansarea subsidiarei WDP Development, în parteneriat cu Jeroen Biermans.

În aceeaşi localitate, Group Renault România a inaugurat în septembrie un nou centru de piese de schimb, cu o suprafaţă totală de 65.000 mp, în care sunt gestionate componente pentru mărcile Renault, Nissan şi Dacia, atât pentru piaţa locală cât şi export.


Sursa

23 December 2010