Bucureşti, 7 Aprilie 2011 - CENTURY 21 sprijină iniţiativa Ministerulului Dezvoltării Regionale şi Turismului de a iniţia procedurile pentru adoptarea unei hotărâri de guvern privind bunele practici în domeniul imobiliarelor. Această hotărâre este menită să crească nivelul serviciilor din acest domeniu şi să protejeze părţile implícate în proces, prin implementarea standardului european al serviciilor imobiliare, cu anumite modificări, adoptat în România în vara anului trecut de către Asociaţia de Standardizare din România (ASRO).

17460-gabriel-alexandru_vicepresedinte-century-21-rom.jpgUn prim pas în acest demers a fost înfiinţarea unui grup de lucru care are în vedere reglementarea activităţilor de intermediere şi consultanţă imobiliară. Din acest grup de lucru face parte şi Gabriel Alexandru, Vicepreşedintele CENTURY 21 România. Rolul reprezentantului CENTURY 21 România este acela de a propune prevederi şi de a valida celălalte propuneri conform know-how-ului Reţelei CENTURY 21®, inclusiv în ceea ce priveşte modul în care acestea pot fi puse în practică, astfel încât noul act normativ să protejeze consumatorii de servicii imobiliare şi să permită dezvoltarea pieţei serviciilor.

“Participarea la acest proiect vine ca o recunoaştere a standardelor profesionale pe care CENTURY 21 România le-a impus pe piaţă încă de la înfiinţare, aliniate reţelei globale. În plus, poziţia de Francizor Master ne determină să punem clientul pe primul loc, lucru pe care dorim să îl obţinem şi prin contribuţia noastră la elaborarea actului normativ în cauză. Tocmai de aceea, în luna martie, am lansat Blogul Consumatorului de Servicii Imobiliare, unde fiecare persoană interesată îşi poate aduce contribuţia la reglementarea pieţei serviciilor imobiliare.”, a declarat Gabriel Alexandru, Vicepreşedinte CENTURY 21 România. Blogul Consumatorului de Imobiliare poate fi accesat la www.imopedia.ro/gabriel.alexandru/.

Ulterior invitaţiei primite din partea Ministerulului Dezvoltării Regionale şi Turismului, Gabriel Alexandru a fost ales Vicepreşedinte pentru Relaţia cu Autorităţile în cadrul Asociaţiei Profesionale a Agenţilor din România (APAIR). În această calitate, domnul Alexandru va conduce grupul de lucru implicat în proiectul de reglementare, din partea APAIR.

Actul normativ ce urmează să fie adoptat vizează, printre altele, aplicarea următoarelor trei prevederi esenţiale: licenţierea agenţilor imobiliari (agenţii nu vor putea să ofere servicii imobiliare decât dacă au absolvit un program standard de cursuri şi au obţinut licenţa),  publicitatea imobiliară (publicitatea imobiliară va fi permisă numai proprietarului sau reprezentantului acestuia mandatat prin contract) şi statutul de reprezentare a agentului imobiliar faţă de părţile implicate într-o tranzacţie imobiliară.

# # #

Despre reţeaua CENTURY 21®

Century 21 Real Estate LLC (www.century21.com) este cel mai mare francizor mondial din domeniul imobiliar, furnizând servicii complete de pregătire profesională, gestionare, administrare şi marketing pentru Sistemul CENTURY 21®. Reţeaua este alcătuită din 8.000 de agenţii imobiliare, pentru care lucrează circa 121.000 de specialişti, în 73 de ţări şi teritorii din întreaga lume. Century 21 Real Estate LLC este o filială a Realogy Corporation, SUA.

Reţeaua CENTURY 21® din România cuprinde la ora actuală 6 agenţii deţinute şi operate în mod independent, în Bucureşti, ce oferă servicii imobiliare la standarde internaţionale, precum şi o divizie de cercetare şi evaluări imobiliare. Proprietăţile promovate de Reţeaua CENTURY 21® sunt disponibile pe portalul www.century21.ro. 

Pentru mai multe informaţii despre CENTURY 21 România:
Alina Popa, Senior PR Executive
[email protected]
0743 00 93 94

7 April 2011