Construcţia unei case presupune un volum uriaş de muncă, iar totul este cu mult mai dificil pentru cineva care face acest lucru pentru prima dată. Pentru a duce la bun sfârşit un proiect nu numai frumos, ci şi practic, este nevoie atât de o echipă de profesionişti în construcţii, cât şi de multă muncă de informare. Multe dintre probleme sunt ascunse, pot fi sesizate abia la momentul în care casa devine funcţională. IMOPEDIA.ro a pregătit un îndrumar petru cei care vor să îşi ridice o casă.

30694-1.jpg


Plănuiţi totul în detaliu

Încercaţi să identificaţi cât mai multe potenţiale probleme şi să găsiţi soluţii pentru ele înainte să fie săpată prima lopată. Aşa, totul va merge mult mai repede.

30695-2.jpg


Cunoaşteţi-vă nevoile

Un design interior bun începe cu un plan al casei bun. Pentru a putea decora casa aşa cum vă doriţi, vă trebuie un plan al etajelor bine pus la punct.

30696-3.jpg



Priviţi în jur

Analizând casele vecinilor puteţi să construiţi o casă care nu numai că este frumoasă, dar înfrumuseţează şi vecinătăţile. Orice notă puternic discordantă poate atrage atenţia în mod nefavorabil asupra locuinţei nou construită. Încercaţi să păstraţi acelaşi nivel de înălţime şi nuante similare.

30697-4.jpg



Folosiţi simetria

Aliniaţi ferestrele şi uşile. Aşa veţi obţine un efect de arhitectură impecabilă.

30698-5.jpg



Fiţi deschişi la materiale alternative

Nu toate materialele trebuie să fie convenţionale. Faţadele de vinil, de exemplu, arată la fel de bine ca şi cele clasice şi sunt chiar mai rezistente în timp, spun constructorii deschişi către nou.

30699-6.jpg



Folosiţi iluziile optice

Dacă pictaţi tocurile uşilor în nuanţe cu 50% mai deschise decât uşile, acestea vor fi mult mai bine definite.

30700-7.jpg



Căutaţi uşi înalte

Uşile înalte crează senzaţia de spaţiu.

 

30701-8.jpg



Montaţi prizele jos

Montaţi prizele jos şi orizontal, pentru un look mai discret. De asemenea, pentru a fi cât mai puţin vizibile, este indicat să fie în aceeaşi nuanţă cu peretele.

 

30702-9.jpg


Gândiţi-vă la spaţiile de depozitare

Nevoia de depozitare într-o casă este la fel de importantă ca şi într-un apartament. Spaţiile de depozitare trebuie prevăzute încă din proiectul iniţial, astfel încât să poată fi mascate şi să nu aglomereze camerele. Sub scări, în beci ori demisol sau în pod sunt câteva dintre opţiuni pentru nişte spaţii de depozitare strategic poziţionate.

30703-10.jpg


Fiţi flexibili

Două măsuţe de cafea oferă o flexibilitate mai mare decât una singură.

30704-11.jpg


Supraestimaţi-vă nevoile

Chiar dacă constructorul face un calcul corect al materialelor necesare, unele componente ar putea fi necesare în surplus, pe termen lung. Gresia şi faianţa, de exemplu, ar trebui cumpărată de la început cu 10% mai mult decât necesarul estimat, în caz că se va sparge sau deteriora în timp.

30705-12.jpg


Nu iluminaţi în exces

Camerele sunt adesea iluminate în exces, prin luminile de tavan. Specialiştii recomandă aplicele, lumina lor este mult mai discretă şi asigură o economie mai mare.

30706-13.jpg



Controlaţi intensitatea luminii

Folosiţi temporizatoare la cât mai multe dintre luminile casei, inclusiv pe terasă.

 

30707-14.jpg


Gândiţi-vă şi la nopţi

Folosiţi storuri, recomandă specialiştii. Atenuează zgomotele, izolează termic, cresc protecţia antiefracţie, asigură câtă luminozitate doreşte proprietarul şi se încadrează bine în orice peisaj.

 

CITEȘTE ȘI: Cum îţi ridici casă în două săptămâni? Locuinţele cu structură metalică, perfecte pentru clienţii grăbiţi


 

13 June 2013