Fraudele făcute prin clonarea informațiilor de pe carduri împing băncile să caute permanent metode de creștere a siguranței la tranzacție. Această luptă se duce atât la nivel global, prin băncile mamă, precum și la nivel local. Una dintre ultimele tehnologii este cea pe care o implementează cei de la Volksbank, care lansează cardurile de debit cu tehnologie cip.

16559-card-bancar.jpgVolksbank a început procesul de migrare al tuturor cardurilor din portofoliu emise sub sigla VISA la tehnologia EMV (Europay MasterCard Visa), ceea ce permite emiterea de carduri cu cip încorporat. Cardurile cu cip utilizează standardele globale EMV și asigură o securitate sporită în comparație cu cele tradiționale cu bandă magnetică. Informațiile înregistrate pe cip ajută la autorizarea în deplină siguranță a tranzacțiilor, utilizând parametrii setați direct pe cip de către banca emitentă a cardului.

Cardurile cu bandă magnetică aflate în circulație în acest moment, vor funcționa normal pe toată perioada validității acestora, urmând ca la momentul reînnoirii (sau în caz de pierdere/deteriorare/furt etc) să fie înlocuite automat cu noile carduri de plată cu cip.



22 February 2011