Volksbank România nu îşi va schimba strategia, agreată cu Consiliul de Administraţie al Volksbank International cu şase luni în urmă, şi va continua activitatea de creditare, a anunţat banca marţi, ca reacţie la informaţiile din presa austriacă referitor la problemele cu care se confruntă banca-mamă.

foto:http://s.seebiz.eu"Volksbank România nu intentionează să concedieze personal şi nu va închide sucursale. Vom reloca anumite unităţi pe criterii economice, în condiţiile în care proprietarii spaţiilor comerciale în care Volksbank România îşi desfăşoară activitatea nu vor accepta renegocierea contractelor de chirie", se arată într-un comunicat remis NewsIn.

Conform reprezentanţilor băncii centrale a Austriei, fondurile propii de nivel 1 ale Oesterreichische Volksbanken sunt foarte solide. Tot el precizează că, în stress test-ul băncii centrale, Oesterreichische Volksbanken nu a coborât sub nivelul minim reglementat de capitalizare, nici într-un scenariu sever.

"Pot să vă spun că Volksbank România nu are probleme. Pe noi ne-au informat, săptămâna trecută, autorităţile de supraveghere din Austria, cu privire la situaţia dificilă a băncii-mamă, din cauza provizioanelor mari datorate creditelor restante. Nu ne-au spus că ar fi sub supraveghere specială", a declarat pentru NewsIn directorul direcţiei de supraveghere din BNR, Nicolae Cinteză.

Ziarul austriac Die Presse a relatat că banca centrală şi autorităţile de supraveghere austriece au pus grupul Oesterreichische Volksbanken sub monitorizare şi i-au cerut o nouă strategie.

 

16 December 2009