De prim rang. Imobilele care au preturi cu sapte cifre asteapta pe piata si un an, desi ar putea fi o buna investitie pentru cei care si le permit.

foto:romanialibera.roUnul dintre cele mai scumpe imobile din Romania, scos la vanzare in aceasta perioada, costa 8,5 milioane de euro. Mai exact, echivalentul a 120 de apartamente de doua camere, situate intr-o zona buna a Bucurestiului.

In plina recesiune, pe piata imobiliara sunt scoase la vanzare case a caror valoare ajunge la o suma formata din sapte cifre. O astfel de vila poate fi gasita in Bucuresti , intr-o zona ultracentrala, respectiv Piata Romana.

O cladire de o asemenea valoare, care este incadrata ca monument istoric si de arhitectura, potrivit informatiilor de la  Ministerul Culturii si Cultelor, se preteaza a fi destinatia unei locatii de lux. "S-ar potrivi pentru a fi o ambasada, consulat, sediu central de banca, cazino, restaurant de lux", a precizat Cristian Ungureanu, director de vanzari la Galaxy Imob, agentia care intermediaza oferta unui alt imobil de 7 milioane de euro.

Monument istoric

Cumparatorul unei astfel de vile trebuie sa aiba la cunostinta faptul ca, atat timp cat aceasta este inscrisa in Patrimoniul National, nu poate suferi modificari structurale sau recompartimentari, fara a primi in prealabil avize si autorizatii special emise de Institutul National al Monumentelor Istorice. "Un imobil parte a Patrimoniului se intretine mai greu, pentru ca sunt anumite reguli care nu te pot lasa sa schimbi fatadele", explica Robert Teodorescu, sales department mana-ger al companiei Regatta, care are in oferta un imobil in valoare de 8,5 milioane de euro.

Avand aceste probleme in vedere, Cristian Clenciu, presedintele Asociatiei Romane a Agentiilor Imobiliare (ARAI), considera ca o astfel de casa poate fi o adevarata investitie: "Poate reprezenta o investitie pentru un proiect pe termen lung sau pentru cei care vor sa-si conserve banii, dat fiind ca riscul de a pierde este mic, deoarece valoarea ar trebui sa creasca odata cu trecerea timpului, cat este un monument".

Sursa

27 January 2010